339
Ο Κωστής Χατζηδάκης στη συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Μεταξύ άλλων είπε ότι όνειρό του είναι να γίνει... Κυριάκος Πιερρακάκης | SKAI/WebTV

Χατζηδάκης: Θα διακοπεί το ρεύμα σε 30.000 κακοπληρωτές της ΔΕΗ

Protagon Team Protagon Team 7 Οκτωβρίου 2019, 10:49
Ο Κωστής Χατζηδάκης στη συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Μεταξύ άλλων είπε ότι όνειρό του είναι να γίνει... Κυριάκος Πιερρακάκης
|SKAI/WebTV

Χατζηδάκης: Θα διακοπεί το ρεύμα σε 30.000 κακοπληρωτές της ΔΕΗ

Protagon Team Protagon Team 7 Οκτωβρίου 2019, 10:49

Ενα από τα προβλήματα της ΔΕΗ –και οικονομικό αλλά και ηθικής τάξεως– είναι οι κακοπληρωτές, πελάτες της που ενώ έχουν την οικονομική δυνατότητα επιλέγουν να της χρωστούν τεράστια ποσά. Και την απάντηση της κυβέρνησης σε αυτό το φαινόμενο παρουσίασε το πρωί της Δευτέρας ο Κωστής Χατζηδάκης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Σήμερα» ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας αποκάλυψε ότι έχει ήδη δοθεί εντολή από τη ΔΕΗ για 30.000 αποκοπές ρεύματος σε καταναλωτές που χρωστούν ενώ μπορούν να πληρώσουν. «Ξέρουμε ότι τα μισά περίπου από αυτά που μπορεί να εισπράξει η ΔΕΗ, τα χρωστούν 60.000 συμπολίτες μας που φτωχούς δεν τους λες» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηδάκης, για να προσθέσει:

«Θα μου πείτε “καλά δεν μπορεί να γίνει λάθος και να κοπεί το ρεύμα σε κάποιον που έχει ανάγκη;” Ευθέως λέω πως δεν το αποκλείω αλλά είμαστε εδώ για να το διορθώνουμε αμέσως το πρόβλημα».

Σχετικά με την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, ο κ. Χατζηδάκης είπε ότι με τα σημερινά δεδομένα δεν μπορεί να προχωρήσει, παρότι η κυβέρνηση επιθυμεί και έχει στόχο την εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή. Οπως είπε, ο λόγος που δεν μπορεί να προχωρήσει είναι το ότι η ΔΕΗ συνεχίζει να αντιμετωπίζει προβλήματα και δεν θα υπάρξει κάποιο ενδιαφέρον. Αυτό που μπορεί να γίνει, είναι μια «ένεση» στα ταμεία της ΔΕΗ μέσω της μερικής ιδιωτικοποίησης του ΔΕΔΔΗΕ. «Αυτό που έχουμε κατορθώσει είναι η ΔΕΗ να βγάλει τη μύτη της έξω από το νερό και από εδώ και πέρα έχουμε έναν νόμο που θα έρθει μέσα στον Οκτώβριο ο οποίος απελευθερώνει τη ΔΕΗ από δεσμά», είπε ο κ. Χατζηδάκης.

Ο ίδιος επεσήμανε είπε ότι τα μέτρα της κυβέρνησης για τη ΔΕΗ είχαν αποτέλεσμα «και στο χρηματιστήριο έχει τριπλασιαστεί η τιμή της μετοχής της ΔΕΗ».

Μάλιστα αποκάλυψε ότι προσωπικό του όνειρο είναι να γίνει… Κυριάκος Πιερρακάκης, εξηγώντας ότι θα ήθελε κάποια στιγμή να πηγαίνει σε εκπομπές και να μην τον ρωτούν για τα τιμολόγια της ΔΕΗ, όπως τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής δεν τον ρωτούν για τα τιμολόγια της Cosmote κλπ. Ο κ. Χατζηδάκης είπε ότι στόχος είναι να ιδιωτικοποιηθεί η αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, όπως συμβαίνει στο ευρωπαϊκό πλαίσιο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...