204
Ο Κωστής Χατζηδάκης στις Βρυξέλλες, στη σύνοδο των υπουργών Περιβάλλοντος | EPA

Χατζηδάκης: «Απολιγνιτοποίηση αλλά και στήριξη σε Δυτική Μακεδονία και Μεγαλόπολη»

Protagon Team Protagon Team 19 Δεκεμβρίου 2019, 18:28
Ο Κωστής Χατζηδάκης στις Βρυξέλλες, στη σύνοδο των υπουργών Περιβάλλοντος
|EPA

Χατζηδάκης: «Απολιγνιτοποίηση αλλά και στήριξη σε Δυτική Μακεδονία και Μεγαλόπολη»

Protagon Team Protagon Team 19 Δεκεμβρίου 2019, 18:28

Η Ελλάδα θα επιτύχει την πλήρη απολιγνιτοποίηση το 2028 (σχεδόν 20 χρόνια νωρίτερα από τον σχεδιασμό της προηγούμενης κυβέρνησης), και η προσήλωσή της στην επίτευξη των κλιματικών στόχων της Ευρωπαϊκής Ενωσης πρέπει να ανταμειφθεί με εύλογο ύψος κεφαλαίων από το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης της ΕΕ για τις λιγνιτικές περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας και της Μεγαλόπολης.

Το μήνυμα αυτό έστειλε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης στους ομολόγους του αλλά και στην Κομισιόν κατά τη σύνοδο των υπουργών Περιβάλλοντος, που έγινε στις Βρυξέλλες.

Η παρέμβαση του κ. Χατζηδάκη για τη συνεισφορά της ΕΕ στη χρηματοδότηση της ενεργειακής μετάβασης έγινε σε συνέχεια της επίσημης παρουσίασης του business plan της ΔΕΗ, που επισφράγισε ότι έως το 2023 θα σβήσουν όλες οι εν λειτουργία λιγνιτικές μονάδες και έως το 2028 θα λειτουργεί μόνο η υπό κατασκευή μονάδα Πτολεμαΐδα V.

O υπουργός της ελληνικής κυβέρνησης δεν παρέλειψε επίσης να επισημάνει ότι η Ελλάδα έχει ευθυγραμμιστεί απόλυτα με το Green Deal της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κάτι που αποτυπώνεται στους στόχους του Εθνικού Σχεδίου για την Ενέργεια και το Κλίμα (ΕΣΕK)  που εγκρίθηκε από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ).

Σημειώνεται ότι η απολιγνιτοποίηση θα είναι ένα από τα βασικά θέματα της τελευταίας συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου για εφέτος, που θα γίνει στις 23 Δεκεμβρίου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...