177
Κώστας Σημίτης και Φώφη Γεννηματά σε συνάντησή τους το 2018. Τώρα έχουν συναντηθεί δύο φορές έναν μήνα | George Vitsaras / SOOC

Στον Σημίτη η Γεννηματά στον απόηχο του άρθρου για τα ελληνοτουρκικά

Protagon Team Protagon Team 19 Δεκεμβρίου 2019, 14:05
Κώστας Σημίτης και Φώφη Γεννηματά σε συνάντησή τους το 2018. Τώρα έχουν συναντηθεί δύο φορές έναν μήνα
|George Vitsaras / SOOC

Στον Σημίτη η Γεννηματά στον απόηχο του άρθρου για τα ελληνοτουρκικά

Protagon Team Protagon Team 19 Δεκεμβρίου 2019, 14:05

Συνάντηση με τον πρώην Πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη, είχε κατόπιν δικής της πρωτοβουλίας, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά την Πέμπτη. Είναι το δεύτερο τετ α τετ που είχε η κυρία Γεννηματά με τον πρώην αρχηγό του ΠΑΣΟΚ σε διάστημα λίγων εβδομάδων, καθώς οι δυο τους είχαν συναντηθεί λίγες ημέρες πριν από το πολυσυζητημένο συνέδριο του κόμματος στα τέλη Νοεμβρίου.

Τώρα η ατζέντα ήταν άλλη. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του κ. Σημίτη στη Βουλή και αντικείμενό της ήταν οι εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά.

Η κυρία Γεννηματά εξέθεσε στον πρώην πρωθυπουργό τα τέσσερα σημεία που προτείνει για τη διαμόρφωση εθνικής γραμμής και τα οποία -κατά την άποψή της- συγκροτούν μια συνεκτική και αποτελεσματική στρατηγική: έμπρακτη στήριξη και αλληλεγγύη της Ευρώπης και των διεθνών οργανισμών, ενίσχυση των συνεργασιών της Ελλάδας στην ευρύτερη περιοχή, ενίσχυση της αποτρεπτικής δύναμη της χώρας και επιδίωξη της οριοθέτησης των θαλασσίων ζωνών με τις όμορες χώρες.

Η συνάντηση έγινε στον απόηχο του άρθρου του Κώστα Σημίτη για τα ελληνοτουρκικά (εδώ), όπου μεταξύ άλλων  υπερασπίστηκε την απόφαση του Ελσίνκι και προέκρινε πιθανή προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...