164
Εικόνα από το βίντεο της ιρανικής επιχείρησης κατάληψης ενός από τα δύο τάνκερ | Twitter

Χαμενεΐ: Κατασχέσαμε το πετρέλαιο από τα ελληνικά τάνκερ για αντίποινα

Protagon Team Protagon Team 5 Ιουνίου 2022, 14:27
Εικόνα από το βίντεο της ιρανικής επιχείρησης κατάληψης ενός από τα δύο τάνκερ
|Twitter

Χαμενεΐ: Κατασχέσαμε το πετρέλαιο από τα ελληνικά τάνκερ για αντίποινα

Protagon Team Protagon Team 5 Ιουνίου 2022, 14:27

Ο αγιατολάχ Χαμενεΐ παραδέχθηκε ότι το Ιράν κατάσχεσε το πετρέλαιο από τα δύο ελληνικά τάνκερ. Μάλιστα, ο θρησκευτικός ηγέτης της Τεχεράνης έδωσε στη δημοσιότητα και βίντεο ντοκουμέντο από το ρεσάλτο των Φρουρών της Επανάστασης στις 27 Μαΐου.

Σε ανάρτησή του στο Twitter για την επιχείρηση της βίαιης κατάληψης των δύο ελληνικών τάνκερ, ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, αγιατολάχ Χαμενεΐ παραδέχθηκε την πειρατεία, τονίζοντας: «Εκλεψαν το πετρέλαιο του Ιράν ανοικτά των ακτών της Ελλάδας και μετά γενναίοι Ιρανοί απάντησαν και κατάσχεσαν τα πετρελαιοφόρα του εχθρού».

«Ποιος είναι ο κλέφτης; Εσείς, που κλέψατε το πετρέλαιό μας, ή εμείς που το πήραμε πίσω;», έγραψε χαρακτηριστικά.

Αργότερα, ο Χαμενεΐ, στη διάρκεια ομιλίας του με αφορμή την επέτειο του θανάτου του ιδρυτή της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν, Αγιατολάχ Χομεϊνί, είπε: «Ποιος είναι ο πειρατής; Το να παίρνεις πίσω κλεμμένη περιουσία δεν αποκαλείται κλοπή».

Το ένα από τα δύο ελληνικά τάνκερ, το «Prudent Warrior», παραμένει ελλιμενισμένο στο Λαράκ, ενώ σε απόσταση μικρότερης του ενός ναυτικού μιλίου, στο νησί Κεσμ, μετακινήθηκε το άλλο, το «Delta Poseidon».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...