152
|

Χαλάει ο καιρός τον Δεκαπενταύγουστο – έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

Protagon Team Protagon Team 14 Αυγούστου 2018, 10:20

Χαλάει ο καιρός τον Δεκαπενταύγουστο – έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

Protagon Team Protagon Team 14 Αυγούστου 2018, 10:20

Ισχυρές βροχές, καταιγίδες και ίσως και χαλαζοπτώσεις θα πλήξουν περιοχές κυρίως της Βορείου Ελλάδας την ημέρα του Δεκαπενταύγουστου όπως αναφέρει σε έκτακτο δελτίο καιρού η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ (εδώ η επείγουσα ανακοίνωση) προβλέπεται πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού από αύριο Τέταρτη κυρίως στις βορειοδυτικές περιοχές της χώρας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους που δεν αποκλείεται να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς άνεμους.

Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν:

1. Αύριο Τέταρτη (15-08-18) τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες πιθανόν η Ήπειρος, η δυτική Μακεδονία, η κεντρική Μακεδονία (κυρίως Πέλλα, Ημαθία, Πιερία), η Θεσσαλία (δυτική και βόρεια) και ορεινές-ημιορεινές περιοχές της δυτικής Στερεάς.

2. Την Πέμπτη (16-08-18) κατά διαστήματα μέχρι το βράδυ και κυρίως το μεσημέρι-απόγευμα η Ήπειρος, η δυτική Μακεδονία και η κεντρική Μακεδονία (κυρίως Πέλλα, Ημαθία, Πιερία), μέχρι το απόγευμα πιθανόν το βόρειο Ιόνιο. Το μεσημέρι-απόγευμα πιθανόν η δυτική Στερεά, η κεντρική Στερεά, η Θεσσαλία, η δυτική και βόρεια Πελοπόννησος.