263
Εκατοντάδες πεζοί διασχίζουν τη Γέφυρα του Λονδίνου πηγαίνοντας στην εργασία τους, το πρωί της Δευτέρας | Reuters

Βρετανία: Απόρρητο κρατικό έγγραφο προβλέπει ότι θα αρρωστήσει το 80% του πληθυσμού

Protagon Team Protagon Team 16 Μαρτίου 2020, 14:21
Εκατοντάδες πεζοί διασχίζουν τη Γέφυρα του Λονδίνου πηγαίνοντας στην εργασία τους, το πρωί της Δευτέρας
|Reuters

Βρετανία: Απόρρητο κρατικό έγγραφο προβλέπει ότι θα αρρωστήσει το 80% του πληθυσμού

Protagon Team Protagon Team 16 Μαρτίου 2020, 14:21

Μέχρι την επόμενη άνοιξη θα διαρκέσει η επιδημία του νέου κορονοϊού στη Βρετανία, κατά την οποία μπορεί να χρειαστούν νοσηλεία 7,9 εκατομμύρια άνθρωποι, όπως αποκαλύπτει μυστικό ενημερωτικό έγγραφο της Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας (PHE) προς αξιωματούχους του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Σύμφωνα με τον Guardian, στο έγγραφο, οι βρετανοί αξιωματούχοι παραδέχονται ότι περιμένουν η επιδημία να εξαπλώνεται για ακόμη 12 μήνες, προκαλώντας τεράστια επιπλέον πίεση σε ένα ήδη υπερφορτωμένο σύστημα υγείας.

Παρόλα αυτά, ο Μπόρις Τζόνσον και η κυβέρνησή του εξακολουθούν να μη λαμβάνουν επιθετικά μέτρα για την ανάσχεση της διασποράς του κορονοϊού.

Το  έγγραφο καθιστά σαφές ότι 4 στα 5 άτομα «αναμένεται» να κολλήσουν τον ιό και αναφέρει ότι «έως και το 80% του πληθυσμού αναμένεται να προσβληθεί με τον Covid-19 τους επόμενους 12 μήνες και έως το 15% (7,9 εκατ. άνθρωποι) ίσως απαιτήσει νοσηλεία».

Το έγγραφο έχει εγκριθεί από τη Σούζαν Χόπκινς, υπεύθυνη για την κρίση του κορονοϊού εκ μέρους της υπηρεσίας Δημόσιας Υγείας και έχει αποσταλεί στις διοικήσεις των νοσοκομείων και τους επικεφαλής γιατρούς.

«Ενας χρόνος ακούγεται σωστό χρονικό διάστημα, αλλά πρέπει να γίνει κατανοητό τι ακριβώς σημαίνει αυτό. Πιστεύω ότι θα σημειώσει ύφεση κατά τα τέλη Ιουνίου και ότι θα επιστρέψει τον Νοέμβριο, όπως η εποχική γρίπη. Πιστεύω ότι θα είναι για πάντα μαζί μας ο ιός, αλλά όσο περνά ο καιρός, θα γίνεται ολοένα και πιο αδύναμος, καθώς αυξάνεται ο βαθμός ανοσίας», επισήμανε ο Πολ Χάντερ, καθηγητής Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο East Anglia.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στα 7,9 εκατομμύρια περιλαμβάνονται ένα εκατομμύριο από το προσωπικό του Εθνικού Συστήματος Υγείας, και 1,5 εκατομμύριο άτομα από την κοινωνική μέριμνα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...