160
O πρόεδρος Μακρόν ετοιμάζεται να ανακοινώσει σκληρά μέτρα α λα Ιταλία | Reuters

Νέα μέτρα ανακοινώνει ο Μακρόν – Προς απαγόρευση κυκλοφορίας η Γαλλία

Protagon Team Protagon Team 16 Μαρτίου 2020, 13:31
O πρόεδρος Μακρόν ετοιμάζεται να ανακοινώσει σκληρά μέτρα α λα Ιταλία
|Reuters

Νέα μέτρα ανακοινώνει ο Μακρόν – Προς απαγόρευση κυκλοφορίας η Γαλλία

Protagon Team Protagon Team 16 Μαρτίου 2020, 13:31

Νέα, σκληρότερα μέτρα για την καταπολέμηση της διασποράς του κορονοϊού, που μέρα με τη μέρα παρουσιάζει δραματική επιδείνωση στη Γαλλία, θα ανακοινώσει τη Δευτέρα ο πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας, Εμανουέλ Μακρόν, συμπεριλαμβανομένου –σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες– αυτού της απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Είναι ένα μέτρο που έχει πέσει στο τραπέζι και για την Ελλάδα, όμως διαψεύστηκε από την αν. κυβερνητική εκπρόσωπο, Αριστοτελία Πελώνη.

Σύμφωνα με πηγές του Protagon, τα νέα μέτρα «τύπου Ιταλίας», που θα ανακοινώσει ο πρόεδρος Μακρόν στις 21.00 (ώρα Ελλάδος), θα προβλέπουν, μεταξύ άλλων, ολική καραντίνα στο Παρίσι και απαγόρευση κυκλοφορίας καθημερινά στις 18.00.

Ηδη, σύμφωνα με πηγές του γαλλικού υπουργείου Εσωτερικών και του Στρατού, σε εξέλιξη βρίσκονται οι σχετικές προετοιμασίες.

Η κυκλοφορία θα επιτρέπεται μόνο στο ιατρικό-νοσηλευτικό προσωπικό και τις δυνάμεις της αστυνομίας, ενώ δεν αποκλείεται –αν κριθεί αναγκαίο– η παρουσία και του στρατού στους δρόμους.

Σύμφωνα τέλος με κοινοβουλευτική πηγή, θα δοθεί στους πολίτες περιθώριο 48 ωρών προκειμένου να ορίσουν τον τόπο-χώρο της καραντίνας, όπου και θα παραμείνουν για διάστημα 45 ημερών!

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...