276
Περαστικός με μάσκα μπροστά από την Τράπεζα της Αγγλίας στο Λονδίνο | Reuters

Βρετανία: Σε απομόνωση στο σπίτι όσοι είναι άνω των 70 – αλλά… «όχι ακόμα»

Protagon Team Protagon Team 15 Μαρτίου 2020, 13:24
Περαστικός με μάσκα μπροστά από την Τράπεζα της Αγγλίας στο Λονδίνο
|Reuters

Βρετανία: Σε απομόνωση στο σπίτι όσοι είναι άνω των 70 – αλλά… «όχι ακόμα»

Protagon Team Protagon Team 15 Μαρτίου 2020, 13:24

Νέα μέτρα κατά του κορονοϊού ετοιμάζεται να εξαγγείλει η βρετανική κυβέρνηση μετά τις έντονες επικρίσεις για τη μέχρι τώρα στάση του Μπόρις Τζόνσον.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το BBC, ο υπουργός Υγείας, Ματ Χάνκοκ, είπε ότι όλοι οι Βρετανοί άνω των 70 ετών θα κληθούν να παραμείνουν κλεισμένοι στο σπίτι για όσο καιρό χρειαστεί.

Μιλώντας στο BBC, ο υπουργός είπε: «Το διάστημα που θα χρειαστεί να μείνουν σπίτι είναι πολύ μεγάλο», χωρίς να το προσδιορίσει.

Ολοι οι θάνατοι μέχρι τώρα στη χώρα -21- είναι ασθενείς άνω των 60 ετών με συνοδά, υποικείμενα νοσήματα ή άλλες σοβαρές παθήσεις που επιβάρυναν την κατάσταση της υγείας τους.

Οι οδηγίες της βρετανικής κυβέρνησης θα είναι να μείνουν σπίτι όλοι οι πολίτες άνω των 70 ετών χωρίς επισκέψεις. Τα απαραίτητα ψώνια και φάρμακα θα τους παραδίδονται έξω από την πόρτα τους.

Ο Ματ Χάνκοκ, υπουργός Υγείας
Δεν φαίνεται να παίρνουν και πολύ στα σοβαρά οι Βρετανοί τον κορονοϊό. Εδώ οι δρομείς στον ημιμαραθώνιο του Λίβερπουλ, την Κυριακή

 

Και πάλι βέβαια, παρά τις επικρίσεις για τη μη λήψη δραστικών περιορισμών, το νέο μέτρο δεν θα αρχίσει να εφαρμόζεται άμεσα, αλλά «κάποια στιγμή τις επόμενες εβδομάδες», σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας. «Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες γιατί θέλω να είμαστε έτοιμοι να το πούμε όταν πρέπει να γίνει, με βάση τη συμβουλή των επιστημόνων. Ξέρουμε ότι όταν ζητάς από τους ανθρώπους να κάνουν κάτι τέτοιο, θα κουραστούν και θα έχει αρνητική επίδραση.

Γεμάτα τα βρετανικά γήπεδα την Κυριακή

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...