204
Δύο μήνες μετά τη φονική πλημμύρα, η Μάνδρα εξακολουθεί να θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο καταγγέλλει η δήμαρχος (φωτογραφία από την επομένη της καταστροφής) | ΙΝΤΙΜΕnews

«Βομβαρδισμένη» πόλη η Μάνδρα δύο μήνες μετά την καταστροφή – Αφαντα τα επιδόματα

Protagon Team Protagon Team 9 Ιανουαρίου 2018, 14:24
Δύο μήνες μετά τη φονική πλημμύρα, η Μάνδρα εξακολουθεί να θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο καταγγέλλει η δήμαρχος (φωτογραφία από την επομένη της καταστροφής)
|ΙΝΤΙΜΕnews

«Βομβαρδισμένη» πόλη η Μάνδρα δύο μήνες μετά την καταστροφή – Αφαντα τα επιδόματα

Protagon Team Protagon Team 9 Ιανουαρίου 2018, 14:24

Οι υποσχέσεις και οι εξαγγελίες έπεσαν «βροχή» μετά την καταστροφική πλημμύρα της Μάνδρας, αλλά παρά τις μεγαλοστομίες τόσο του Πρωθυπουργού με το πομπώδες σχέδιο ανασυγκρότησης της Δυτικής Αττικής, όσο και της περιφερειάρχη Ρένας Δούρου, η πόλη θυμίζει ακόμη βομβαρδισμένο τοπίο. Δύο μήνες μετά την καταστροφή, η πόλη δεν έχει καν δημοτικό φωτισμό.

Αλλά ακόμα και τα επιδόματα που εξήγγειλε η κυβέρνηση για τους πληγέντες, με τελευταία την ειδική ενίσχυση προς τους εργαζομένους των επιχειρήσεων της περιοχής που έκλεισαν (δια στόματος Εφης Αχτσιόγλου), οι δικαιούχοι μόνο τα άκουσαν να ανακοινώνονται, γιατί για χρήματα στα χέρια τους ούτε λόγος.

Σύμφωνα με τη δήμαρχο Μάνδρας Ιωάννα Κριεκούκη, μέχρι σήμερα έχουν καταφέρει να επαναλειτουργήσουν μόλις 3-4 επιχειρήσεις, ενώ όπως καταγγέλλει, από την κεντρικό κράτος δεν έχει δοθεί κανένα από τα επιδόματα. «Εμείς«, διευκρίνισε, «ως δήμος, από δικά μας χρήματα, καθ΄υπέρβαση, δίνουμε τα επιδόματα».

Η δήμαρχος παρέστη στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), προς τη οποία υπέβαλε αίτημα χρηματοδότησης για την αγορά-αποκατάσταση, μεταξύ άλλων, οχημάτων και μηχανημάτων που καταστράφηκαν στην καταστροφική πλημμύρα του Νοεμβρίου.

Το αίτημα εγκρίθηκε από τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Γιώργο Πατούλη, και η απόφαση για το ύψος της χρηματοδότησης, αλλά και για άλλες μορφές στήριξης του δήμου Μάνδρας θα ληφθεί σε επόμενη συνεδρίαση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...