487
O Kυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στους τομεάρχες της ΝΔ. Απουσίαζε ο Αδωνις Γεωργιάδης. | ΙΝΤΙΜΕnews

Λάβρος για ΣΥΡΙΖΑ-Καμμένο ο Μητσοτάκης: «Χωρίς προηγούμενο από το ’74 τα όσα ζούμε»

Protagon Team Protagon Team 9 Ιανουαρίου 2018, 13:01
O Kυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στους τομεάρχες της ΝΔ. Απουσίαζε ο Αδωνις Γεωργιάδης.
|ΙΝΤΙΜΕnews

Λάβρος για ΣΥΡΙΖΑ-Καμμένο ο Μητσοτάκης: «Χωρίς προηγούμενο από το ’74 τα όσα ζούμε»

Protagon Team Protagon Team 9 Ιανουαρίου 2018, 13:01

Για «θέατρο σκιών» στο Σκοπιανό και «απύθμενο θράσος» του Πρωθυπουργού με τον ισχυρισμό του ότι το 2018 αρχίζει με ούτε ένα ευρώ νέα δημοσιονομικά μέτρα, έκανε λόγο ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στους τομεάρχες του κόμματος το μεσημέρι της Τρίτης στα γραφεία της Πειραιώς.

«Το κράτος αποτελεί εργαλείο αυταρχισμού. Δεν λειτουργεί πλέον ως αρωγός του ανυπεράσπιστου απέναντι στην ανομία και την καταστροφή πολίτη. Η πίεση προς τη Δικαιοσύνη είναι πρωτοφανής και διαρκής. Ζούμε μια περίοδο χωρίς προηγούμενο στην ιστορία της Ελλάδας, από το 1974 και μετά», παρατήρησε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε με αφορμή όσα υποστήριξε ο Αλέξης Τσίπρας, κατά την τοποθέτησή του στο υπουργικό συμβούλιο της Δευτέρας:

«Το 2018 ήρθε με σχεδον 2 δισ. επιπλέον μέτρα, μειώσεις συντάξεων, νέες περικοπές ΕΚΑΣ και επιδόματος θέρμανσης. Με επέκταση πλειστηριασμών 1ης κατοικίας από αυτούς που έλεγαν “κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη” και έχουν το θράσος να λένε ότι η 3η αξιολόγηση έκλεισε χωρίς νέα μέτρα».

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, το «φύλλο πορείας» της χώρας είναι γραμμένο και ψηφισμένο και προκαλεί θλίψη και ντροπή. Οπως επεσήμανε, την 1η Ιανουαρίου του 2019, οι συντάξεις κόβονται άλλο ένα 18%. Την 1η Ιανουαρίου του 2020 μειώνεται και το αφορολόγητο.

«Αυτή είναι η περίφημη “καθαρή έξοδος”», υπογράμμισε για το προσφιλές αφήγημα της κυβέρνησης.

263423263411263412263419

«Ανάπτυξη με υπερφορολόγηση και υπονόμευση επενδύσεων δεν γίνεται. Ούτε η Παιδεία να μεταρρυθμιστεί, με πολιτικές τύπου Γαβρόγλου. Η Ελλάδα δεν μπορεί να προχωρήσει με πελατειακό κράτος, και με γερασμένες ιδεοληψίες ακόμη και στις μαθητικές εκδρομές. Δεν μας αξίζει αυτή η Ελλάδα», ήταν το σύνθημα που εξέπεμψε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και επανέλαβε πως το «το 2018 είναι χρονιά πολιτικής μάχης».

Στο πλαίσιο αυτό, απηύθυνε κάλεσμα προς όλες και όλους «να συμπορευτούν μαζί μας ώστε να ισχυροποιηθεί το μέτωπο των μεταρρυθμιστικών δυνάμεων και να έρθει στα πράγματα μια μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία αλλαγής». Αυτό, τόνισε, αποτελεί πλέον πατριωτικό καθήκον.

Επίσημη θέση της ΝΔ το Βουκουρέστι το 2008

Ειδικά για το Σκοπιανό και την κινητικότητα που παρατηρείται για την επίλυση της διαφοράς της ονομασίας με την ΠΓΔΜ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχολίασε πως «βλέπουμε ένα θέατρο σκιών».

«Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας προσπαθεί να κρατηθεί στην καρέκλα. Ο υπουργός Εξωτερικών λέει ότι ο κ. Καμμένος εννοούσε ότι δεν δέχεται τον όρο Μακεδονία μόνο στα ελληνικά. Λες και μπορούμε να επιβάλουμε στις ξένες χώρες να μιλήσουν στη γλώσσα μας. Αστεία πράγματα για τόσο σοβαρή υπόθεση», ήταν η αναφορά του στο ζήτημα και τους χειρισμούς της κυβέρνησης συνολικά.

Η χώρα έχει εθνική γραμμή, υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ, όπως αυτή χαράχθηκε το 2008 στο Βουκουρέστι από την κυβέρνηση Καραμανλή. Αυτή είναι η επίσημη θέση της Νέας Δημοκρατίας και το ελάχιστο που θα έπρεπε να κάνει η κυβέρνηση είναι να προασπίσει το κεκτημένο του Βουκουρεστίου στο σύνολο του, διεμήνυσε.

Από τη συνεδρίαση των τομεαρχών της ΝΔ απουσίαζε ο αντιπρόεδρος Αδωνις Γεωργιάδης που βρίσκεται στις ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...