196
|

Βίζερ: «Θα έχουμε συμφωνία κατά 95%»

Protagon Team Protagon Team 8 Ιουνίου 2017, 10:13

Βίζερ: «Θα έχουμε συμφωνία κατά 95%»

Protagon Team Protagon Team 8 Ιουνίου 2017, 10:13

Ο πρόεδρος του EuroWorking Group, Τόμας Βίζερ, όπως ανέφερε η Bild Zeitung, έδειξε αισιόδοξος σε δηλώσεις του για την επί μήνες προσδοκούσα συμφωνία δανειστών και Ελλάδας τονίζοντας πως «στις 15 Ιουνίου θα έχουμε συμφωνία κατά 95%».

Μία λύση στο ελληνικό δράμα και την διαμάχη ανάμεσα στα διάφορα μέρη των δανειστών βρίσκεται προ των πυλών καθώς «το ΔΝΤ συμφωνεί με τις βασικές αρχές του τρέχοντος προγράμματος αλλά το πρόβλημα που υπήρχε –και ξεπεράστηκε- είναι πως εκείνο δεν επιθυμεί να βάλει το χέρι στην τσέπη χωρίς να υπάρξει συμφωνία για το χρέος που να το καθιστά βιώσιμο. Η λύση που έχει βρεθεί είναι το ταμείο να παραμείνει ως οικονομικός σύμβουλος αλλά προς το παρόν χωρίς κάποια χρηματοδοτική συμμετοχή».

Η Αθήνα πρέπει να εξοφλήσει ομόλογα ύψους 7 δισεκατομμυρίων ευρώ τον Ιούλιο. Τα τελευταία εναπομείναντα μέτρα (περί των 25) πρέπει να έχουν κατατεθεί και ψηφιστεί στο κοινοβούλιο πριν την επόμενη κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup στο Λουξεμβούργο. Κύκλοι του Μαξίμου έχουν κατεβάσει τον πήχη των προσδοκιών για μία λύση-πακέτο· κάτι που αρχικώς είχε διαφανεί με την μάλλον δήλωση-φωτοβολίδα του Πρωθυπουργού για την γραβάτα… Ένα νέο πολιτικό αφήγημα ετοιμάζει το επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα, προσπαθώντας να δικαιολογήσει τις οβιδιακές μεταμορφώσεις της κυβέρνησης του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...