176
Το Λουγκάνσκ έγινε πεδίο πολεμικής σύγκρουσης τεθωρακισμένων αφότου προωθήθηκαν οι ουκρανικές δυνάμεις | Repubblica

Βίντεο: Ρωσικό τανκ βάλλεται στο Ντονμπάς και ελίσσεται

Protagon Team Protagon Team 25 Νοεμβρίου 2022, 15:45
Το Λουγκάνσκ έγινε πεδίο πολεμικής σύγκρουσης τεθωρακισμένων αφότου προωθήθηκαν οι ουκρανικές δυνάμεις
|Repubblica

Βίντεο: Ρωσικό τανκ βάλλεται στο Ντονμπάς και ελίσσεται

Protagon Team Protagon Team 25 Νοεμβρίου 2022, 15:45

Δυναμικό ντοκουμέντο από την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο Ντονμπάς, το οποίο ο Πούτιν είχε ανακηρύξει ρωσική επαρχία, δημοσίευσε η Repubblica. Εκεί οι μάχες μαίνονται και είναι σφοδρές, αφού οι Ουκρανοί έχουν φθάσει μέχρι τη βόρεια περιφέρειά του, το Λουγκάνσκ.

Το βίντεο κατέγραψε τις κινήσεις ρωσικού άρματος μάχης το οποίο δέχεται πυρά από το ουκρανικό Πυροβολικό, στην περιοχή Περβομάισκ: το πλήρωμα του τανκ ανταποδίδει τα πυρά και συγχρόνως κινείται με ελιγμούς ώστε να αποφύγει το πλήγμα. Είναι μάχη κανονική και αγωνιώδης.

Στην αρχή του βίντεο καταγράφηκε η ανταλλαγή πυρών μεταξύ του ρωσικού τανκ και δύο ουκρανικών που βρίσκονται στα αριστερά του και σε απόσταση αναπνοής. Οι Ρώσοι κινούνται με μεγάλη ταχύτητα και ταυτόχρονα βάλλουν τριγύρω με το πυροβόλο των 125 χιλιοστών. Μέσα στην καμπίνα η κάμερα έπιασε την αυτόματη τροφοδοσία του πυροβόλου με βλήματα.

Το τοπίο στα καρέ του βίντεο δείχνει απόκοσμο, αλλοιωμένο από τους βομβαρδισμούς επί σειρά μηνών. Το ρωσικό άρμα μάχης είναι ένα T-72B –κοινότατο στον ρωσικό στρατό– και το πλήρωμά του είναι ρωσογενείς πολιτοφύλακες του Λουγκάνσκ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...