152
Ο επικεφαλής της ΚΟ του ΕΛΚ Μάνφρεντ Βέμπερ | EPA/PATRICK SEEGER

Βέμπερ κατά Τουρκίας: «Μην ξεγελιέστε από τον Ερντογάν!»

Protagon Team Protagon Team 3 Δεκεμβρίου 2020, 20:36
Ο επικεφαλής της ΚΟ του ΕΛΚ Μάνφρεντ Βέμπερ
|EPA/PATRICK SEEGER

Βέμπερ κατά Τουρκίας: «Μην ξεγελιέστε από τον Ερντογάν!»

Protagon Team Protagon Team 3 Δεκεμβρίου 2020, 20:36

Προειδοποίηση για τις τακτικές της Τουρκίας απηύθυνε ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μάνφρεντ Βέμπερ, ενόψει της Συνόδου Κορυφής που θα γίνει την επόμενη εβδομάδα και θα συζητήσει το ζήτημα της Τουρκίας.

«Μην ξεγελιέστε από τον Ερντογάν! Απέσυρε το Oruc Reis πριν από τη Σύνοδο Κορυφής του Οκτωβρίου για να αποφύγει τις κυρώσεις. Τώρα το κάνει ξανά» ανέφερε σε μήνυμά του στο Twitter ενόψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της ερχόμενης εβδομάδας.

«Πρέπει να πούμε φτάνει πια και να βάλουμε κυρώσεις στο τραπέζι», προτρέπει ο Γερμανός ευρωβουλευτής και σημειώνει ότι ο κατάλογος των προκλήσεων είναι αρκετά μεγάλος.

Η παρέμβαση του γερμανού πολιτικού έρχεται την ώρα που το Βερολίνο δεν δείχνει διατεθειμένο να προχωρήσει σε κυρώσεις, ενώ, αντιθέτως, το Παρίσι δεν δείχνει να υποχωρεί από την αντιδιαμετρική θέση. Οι 27 ηγέτες θα συναντηθούν την επόμενη Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου δια ζώσης στις Βρυξέλλες, με το ζήτημα της Τουρκίας να είναι ένα από τα κυρίαρχα στην ατζέντα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...