517
Η αδυναμία στις κόκκινες γραβάτες είναι δεδομένη, όπως και η αλλεργία του στον κομμουνισμό – στον «κομμουνισμό» της Κίνας, έστω | CreativeProtagon

«Κομμουνιστική βίζα» Τραμπ, ειδικά για τους Κινέζους!

Protagon Team Protagon Team 3 Δεκεμβρίου 2020, 20:00
Η αδυναμία στις κόκκινες γραβάτες είναι δεδομένη, όπως και η αλλεργία του στον κομμουνισμό – στον «κομμουνισμό» της Κίνας, έστω
|CreativeProtagon

«Κομμουνιστική βίζα» Τραμπ, ειδικά για τους Κινέζους!

Protagon Team Protagon Team 3 Δεκεμβρίου 2020, 20:00

Τις στερνές ημέρες του στην εξουσία περνάει ο Ντόναλντ Τραμπ, και το ζήτημα δεν είναι πια αν χώνεψε ή όχι την ήττα του στις προεδρικές εκλογές ή αν εξακολουθεί να καταγγέλλει νοθείες, αφού η αλλαγή στον Λευκό Οίκο είναι δρομολογημένη υπόθεση, αλλά τι είδους προβλήματα θα κληροδοτήσει στη διοίκηση Μπάιντεν, ειδικά με περίεργες αποφάσεις της τελευταίας στιγμής.

Ο σχετικός προβληματισμός τοποθετεί πρώτες στη λίστα των νέων αγκυλώσεων που θα προκύψουν τις σινοαμερικανικές σχέσεις, αφού ο Τραμπ έχει αποφασίσει να μπλοκάρει την αθρόα είσοδο Κινέζων στις ΗΠΑ. Η φόρμουλα που βρήκε ώστε να πραγματοποιήσει το σχέδιό του έχει και αντικομμουνιστικό πασπάλισμα: θα περιοριστούν (σε διάρκεια ισχύος) οι βίζες εισόδου μόνο εκείνων που θα δηλώσουν ότι είναι μέλη του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας.

Στο εξής οι άδειες εισόδου των «κομμουνιστών» θα ισχύουν το πολύ για έναν μήνα και θα αφορούν μόνο μία είσοδο στις ΗΠΑ. Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ έχει αναλάβει τη διεκπεραίωση αυτού του πρότζεκτ.

Μέχρι τώρα ίσχυαν πολύ χαλαρά μέτρα όσον αφορά την είσοδο και την παραμονή κινέζων πολιτών στην αμερικανική επικράτεια. Ολοι οι Κινέζοι είχαν το δικαίωμα να πάρουν βίζες δεκαετούς ισχύος, χωρίς να έχουν υποχρέωση να δηλώνουν την πολιτική ταυτότητά τους.

Αν γεννάται το ερώτημα βάσει ποιων στοιχείων οι Αμερικανοί θα χορηγούν την «κομμουνιστική» βίζα, πώς δηλαδή θα ξεχωρίζουν τα μέλη του ΚΚ Κίνας από τους υπολοίπους, η απάντηση είναι απλή: θα τους ρωτούν (και εκείνοι θα… απαντούν με πάσα ειλικρίνεια).

Υπολογίζεται ότι αμέσως μετά τη δήλωση των πολιτικών φρονημάτων των Κινέζων στα αμερικανικά αεροδρόμια, η απαγόρευση της πολύχρονης παραμονής των «κομμουνιστών» στις ΗΠΑ θα επεκτείνεται αυτομάτως και στα μέλη των οικογενειών τους!

Το οποίον σημαίνει ότι από την απόφαση του Τραμπ θα επηρεαστούν 270 εκατομμύρια Κινέζοι, καθώς τα επίσημα μέλη του ΚΚΚ αριθμούν 92 εκατομμύρια. Αλλά επειδή ο «κομμουνισμός» έχει θεσμική πέραση στην Κίνα, καλό είναι προσθέσουμε στους υποψηφίους για την «κομμουνιστική» βίζα και τα 81 εκατομμύρια της «κομμουνιστικής» νεολαίας.

Κάτι, όμως, λησμόνησε…

Ωστόσο η παραπάνω φαεινή ιδέα του Τραμπ και των συμβούλων του δεν έλαβε υπ’ όψιν την πεπατημένη της κατασκοπείας επί Ψυχρού Πολέμου, όταν όλοι οι πράκτορες όλων των κρατών μπορούσαν να κινούνται ελεύθερα παντού και χωρίς κανένα πρόβλημα με την απλή χρήση διπλωματικών διαβατηρίων. Ε, το αυτό μπορεί να κάνουν και τώρα όχι οι λαϊκοί και παρακατιανοί κινέζοι «κομμουνιστές», αλλά τα υψηλόβαθμα στελέχη της κομματικής και κρατικής νομενκλατούρας.

Τις παραπάνω ειδήσεις δημοσιοποίησαν οι New York Times.

Σε παρεμφερές επίπεδο κινήθηκε και ο ιστότοπος Axios, ο οποίος διακίνησε την πληροφορία ότι ο διευθυντής των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ (Director of National Intelligence – DNI) Τζον Ράτκλιφ εντέλλεται από τον Τραμπ να μιλήσει ανοιχτά και δημοσίως –κάτι εξαιρετικά ασυνήθιστο για πολιτικό προσωπικό της θέσης του αφού είναι ουσιαστικά υπουργός για την εθνική ασφάλεια– περί «κινεζικής απειλής» την οποία υφίστανται οι ΗΠΑ. Αν αυτό τελικώς συμβεί, δεν θα έχει προηγούμενο στις ΗΠΑ.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι όλες αυτές οι κινήσεις, της τελευταίας στιγμής κυριολεκτικώς φανερώνουν ότι η απερχομένη διοίκηση Τραμπ (αλλά και μέρος των στελεχών των μυστικών υπηρεσιών) θέλει να υπογραμμίσει και στη μέλλουσα διοίκηση Μπάιντεν ότι η Κίνα είναι και θα παραμείνει το μεγαλύτερο πρόβλημα εθνικής ασφαλείας των ΗΠΑ, άρα η «σκληρή γραμμή» που τηρείται απέναντί της δεν πρέπει να χαλαρώσει.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...