415
Η πρωθυπουργός της Ιταλίας χαιρετά τους οπαδούς της μετά την ομιλία της σε εκδήλωση του κόμματός της | REUTERS/Guglielmo Mangiapane

Η Τζόρτζια Μελόνι επιτίθεται στους influencers

Protagon Team Protagon Team 19 Δεκεμβρίου 2023, 12:20
Η πρωθυπουργός της Ιταλίας χαιρετά τους οπαδούς της μετά την ομιλία της σε εκδήλωση του κόμματός της
|REUTERS/Guglielmo Mangiapane

Η Τζόρτζια Μελόνι επιτίθεται στους influencers

Protagon Team Protagon Team 19 Δεκεμβρίου 2023, 12:20

Η πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι ολοκλήρωσε ένα τετραήμερο πολιτικό φεστιβάλ στη Ρώμη την περασμένη Κυριακή με επιθέσεις στους πολιτικούς αντιπάλους της και με κάποια πιο αναπάντεχα ανώνυμα χτυπήματα σε δημόσια πρόσωπα μη φιλικά προς την ακροδεξιά κυβέρνησή της, αναφέρει ρεπορτάζ των Times του Λονδίνου.

Αφού επαίνεσε τον κατασκευαστικό κλάδο της Ιταλίας, η Μελόνι έβαλε στο στόχαστρο την Κιάρα Φεράνι, την κορυφαία διαδικτυακή influencer της χώρας, η οποία έχει 29,7 εκατ. ακολούθους στο Instagram. Η Φεράνι δέχτηκε πρόστιμο από την αντιμονοπωλιακή Αρχή της χώρας την περασμένη εβδομάδα για παραπλανητική διαφημιστική καμπάνια υπέρ συγκεκριμένης χριστουγεννιάτικης τούρτας.

«Τα πραγματικά μοντέλα που πρέπει να ακολουθούμε δεν είναι οι influencers που βγάζουν πολλά χρήματα φορώντας ρούχα ή ακόμα και προωθώντας ακριβές τούρτες που κάνουν το κοινό να πιστεύει ότι είναι φιλάνθρωποι» είπε η 46χρονη Μελόνι, χωρίς να αναφέρει τη Φεράνι. Στην πραγματικότητα, τα χρήματα που προορίζονται για φιλανθρωπία καταλήγουν στην αστρονομική αμοιβή του influencer, προσέθεσε.

Η επιτροπή ανταγωνισμού της Ιταλίας επέβαλε πρόστιμο ύψους σχεδόν 1,1 εκατ. ευρώ σε εταιρείες που ελέγχονται από την 36χρονη Φεράνι, επειδή εξαπάτησαν τους αγοραστές κάνοντάς τους να πιστέψουν ότι μέρος των χρημάτων που ξόδεψαν για ένα συγκεκριμένο χριστουγεννιάτικο πανατόνε θα πήγαινε σε φιλανθρωπικό ίδρυμα για τον καρκίνο των οστών σε νοσοκομείο του Τορίνο.

Η διάσημη ιταλίδα influencer του Instagram Κιάρα Φεράνι, που δέχθηκε τα πυρά της πρωθυπουργού της χώρας (REUTERS/Sarah Meyssonnier)

Η κατασκευάστρια εταιρεία του πανατόνε, Balocco, είχε πληρώσει 50.000 ευρώ στο φιλανθρωπικό ίδρυμα πριν λανσάρει την τούρτα που υποστήριξε η Φεράνι, αλλά της επιβλήθηκε πρόστιμο 420.000 ευρώ επειδή δεν πραγματοποίησε μεταγενέστερες πληρωμές. Η Φεράνι και η Balocco έχουν ασκήσει έφεση κατά της δικαστικής απόφασης.

«Το πραγματικό μοντέλο που πρέπει να ακολουθούμε είναι εκείνων που εφευρίσκουν, σχεδιάζουν και παράγουν εξαιρετικά ιταλικά προϊόντα και ανταγωνίζονται στην παγκόσμια αγορά – γιατί είμαστε οι καλύτεροι» είπε η Μελόνι στην ομιλία της στο φεστιβάλ του κόμματός της, Αδελφοί της Ιταλίας.

Ο 34χρονος σύζυγος της Φεράνι, ο ράπερ Φεντέζ, πρωταγωνίστησε στην υπεράσπισή της. «Αντί να μιλάει για τα προβλήματα της χώρας, η Μελόνι μας λέει ότι δεν πρέπει να εμπιστευόμαστε τους ανθρώπους που εργάζονται στο διαδίκτυο» είπε. Απαριθμώντας τις φιλανθρωπικές προσπάθειες της οικογένειάς του, ρώτησε: «Και εσείς οι πολιτικοί τι έχετε κάνει; Εμείς είμαστε αυτοί που δεν μπορούμε να σας εμπιστευόμαστε».

Στην ομιλία της η Μελόνι επαίνεσε την αστυνομία, που εργάζεται για την αποκατάσταση της νομιμότητας στην υποβαθμισμένη πόλη Καϊβάνο, κοντά στη Νάπολη, ενώ επιτέθηκε και στον δημοσιογράφο και συγγραφέα Ρομπέρτο Σαβιάνο, έναν αυστηρό επικριτή της κυβέρνησής της, χωρίς επίσης να αναφέρει το όνομά του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...