360
Σκηνή από το βίντεο: ο δείκτης του δεξιού χεριού του Πούτιν φαίνεται να διαπερνά το μικρόφωνο. Πρόκειται για οφθαλμαπάτη | YouTube

Τζάμπα θόρυβος για την «πράσινη οθόνη» του Πούτιν

Protagon Team Protagon Team 8 Μαρτίου 2022, 17:24
Σκηνή από το βίντεο: ο δείκτης του δεξιού χεριού του Πούτιν φαίνεται να διαπερνά το μικρόφωνο. Πρόκειται για οφθαλμαπάτη
|YouTube

Τζάμπα θόρυβος για την «πράσινη οθόνη» του Πούτιν

Protagon Team Protagon Team 8 Μαρτίου 2022, 17:24

Το web… έπεσε ύστερα από την εμφάνιση του ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν το περασμένο Σάββατο 5 Μαρτίου σε ένα βίντεο από εκδήλωση του ρωσικού αερομεταφορέα Aeroflot: ο Πούτιν εμφανίστηκε μεταξύ των κυριών να ομιλεί, καθήμενος και κάνοντας χειρονομίες – αυτές οι τελευταίες αμφισβητήθηκαν από τους χρήστες των σόσιαλ μίντια και, φυσικά, από τα Μέσα των Δυτικών.

Οχι, δεν ήταν… άσεμνες, αλλά περίεργες, αφού το χέρι του εμφανίστηκε κάπως σαν να διαπερνά το μικρόφωνο το οποίο υπήρχε μπροστά του. Ετσι άρχισαν τα σχόλια ότι πρόκειται περί σκηνοθεσίας, κ.λπ. Οι περισσότερο καχύποπτοι και δήθεν «ψαγμένοι» σχολιαστές έγραψαν ότι ο Πούτιν χρησιμοποίησε τη λεγόμενη «τεχνική της πράσινης οθόνης» ώστε να προσποιηθεί τη δημόσια εμφάνισή του, ενώ στην πραγματικότητα απολάμβανε τη μοναξιά του στο σπίτι του ή στο γραφείο του.

Αν και το φωτοειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters διακίνησε φωτογραφίες που δείχνουν τον ρώσο πρόεδρο όντως ανάμεσα στις αεροσυνοδούς –και στο τραπέζι και σε όρθια στάση–, κάποια Δυτικά Μέσα συσχέτισαν τη σκηνοθεσία με την κακή κατάσταση της υγείας του Πούτιν. Ωστόσο, ένας ειδικός του BBC μίλησε για οφθαλμαπάτη η οποία οφείλεται στη χαμηλή ανάλυση του βίντεο και στη συμπίεση του  Twitter: «Δεν υπάρχει κάτι το ασυνήθιστο στο βίντεο αυτό» είπε. «Τα ίδια συνωμοτικά έλεγαν και πέρσι με ένα βίντεο του αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν».

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν με τις αεροσυνοδούς της Aeroflot, καθήμενος (επάνω) και όρθιος – δύο καρέ της 5ης Μαρτίου (Sputnik/Mikhail Klimentyev/Kremlin via REUTERS)

Φυσικά, την παραφιλολογία για την «πράσινη οθόνη» τροφοδότησε ο φόβος του ρώσου προέδρου για τις ιώσεις και δη του κορονοϊού – όλοι θυμούνται το τεράστιο τραπέζι στο οποίο έβαλε προσφάτως να καθίσουν μακριά του τους Λαβρόφ, Μακρόν και Σολτς. Η δε εκδήλωση με τις εργαζόμενες της Aeroflot έγινε στο πλαίσιο εορτασμών για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Κάποιοι στα σόσιαλ μίντια, φιλοουκρανοί κιόλας, ισχυρίστηκαν ότι και ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι «τρολάρισε» τον Πούτιν την περασμένη Κυριακή, σχολιάζοντας «το χέρι που διαπερνά το μικρόφωνο», ωστόσο και εκείνοι την πάτησαν.

  • Για την Ιστορία: πράσινη οθόνη καλείται η εγγραφή κάποιου βίντεο σε πράσινο ή μπλε φόντο και η μετεγγραφή της εικονιζομένης φιγούρας σε άλλο βίντεο με διαφορετικό φόντο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...