246
Ο κ. Τσίπρας στην εκδήλωση των ευρωπαίων Σοσιαλιστών και Δημοκρατών | ΙΝΤΙΜΕ NEWS

Τσίπρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν επιθυμεί να αλώσει, ούτε να εξαϋλώσει το ΚΙΝΑΛ

Protagon Team Protagon Team 4 Μαρτίου 2019, 22:17
Ο κ. Τσίπρας στην εκδήλωση των ευρωπαίων Σοσιαλιστών και Δημοκρατών
|ΙΝΤΙΜΕ NEWS

Τσίπρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν επιθυμεί να αλώσει, ούτε να εξαϋλώσει το ΚΙΝΑΛ

Protagon Team Protagon Team 4 Μαρτίου 2019, 22:17

Την απουσία της Φώφης Γεννηματά και του Σταύρου Θεοδωράκη από την εκδήλωση, με τίτλο “Ευημερία για όλους σε μια βιώσιμη Ευρώπη”, που συνδιοργανώνουν η Ομάδα της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το Ελληνικό Γραφείο του Friedrich-Ebert-Stiftung και το Ινστιτούτο Ερευνών και Πολιτικής Στρατηγικής, σχολίασε στην αρχή της ομιλίας του ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

«Θα ήταν πολύ πιο πλούσια η σημερινή συνάντηση αν αποδεχόντουσαν την πρόταση διαλόγου όλες οι δυνάμεις του ευρύτερου προοδευτικού χώρου. Οχι να συμφωνήσω, να διαφωνήσω με τον φίλο μου στον Σταύρο Θεοδωράκη και τη Φώφη Γεννηματά», είπε ο κ. Τσίπρας.

Σχολίασε πως ίσως δικαιολογείται η απουσία τους, καθώς η πρόσκληση του ΣΥΡΙΖΑ που άνοιξε τη συζήτηση για την προοδευτική διακυβέρνηση, ενδεχομένως τους προκαλεί ερωτηματικά και φοβίες.

«Ολοκληρώσαμε το τρίτο πρόγραμμα προσαρμογής, καταφέρνοντας να κρατήσουμε την κοινωνία όρθια. Με ένα διαφορετικό μείγμα πολιτικής, που βασίστηκε στην προτεραιότητα της υπεράσπισης της κοινωνικής πλειοψηφίας και του κόσμου της εργασίας. Αποδείξαμε ότι υπάρχει κι’ άλλος δρόμος».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του απάντησε στις αιτιάσεις του ΚΙΝΑΛ ότι επιχειρεί να αλώσει και να λεηλατήσει τον χώρο της Κεντροαριστεράς.

«Θα ήμουν ανόητος αν πίστευα ότι ένας ιστορικός πολιτικός χώρος μπορεί να αλωθεί ή να εξαϋλωθεί και θα ήμουν ακόμη πιο ανόητος αν ήταν και πολιτική μου στρατηγική», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

Πρόσθεσε πως συνιστά «πολιτική αυτοακύρωση αν κάποιοι επιθυμούν την στρατηγική ήττα της Κεντροαριστεράς», ενώ έκανε λόγο για την ανάγκη να δημιουργηθεί μια «πλατιά κόκκινη και πράσινη συμμαχία» ώστε «να ξεπεράσουμε την βολική σιωπή και βολική ακινησία» όπως είπε.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...