445
| Γ.Τ ΣΥΡΙΖΑ / ANDREA BONETI

Τσίπρας για τον καύσωνα: Να κηρυχθεί αργία η Δευτέρα

Protagon Team Protagon Team 29 Ιουλίου 2021, 14:11
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 29/07/2021, 23:40
|Γ.Τ ΣΥΡΙΖΑ / ANDREA BONETI

Τσίπρας για τον καύσωνα: Να κηρυχθεί αργία η Δευτέρα

Protagon Team Protagon Team 29 Ιουλίου 2021, 14:11
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 29/07/2021, 23:40

Επικοινωνία με τον διευθυντή και πρόεδρο του ΔΣ του Αστεροσκοπείου Αθηνών, καθηγητή Μανώλη Πλειώνη, είχε ο Αλέξης Τσίπρας, «ενόψει του πρωτοφανούς κύματος καύσωνα που θα πλήξει τη χώρα μας τις επόμενες μέρες».

Οπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε ανάρτησή του στο Facebook, «η Πολιτεία πρέπει να ακούσει τις προειδοποιήσεις των ειδικών».

«Η γνώμη τους είναι ότι τα μεγάλα αστικά κέντρα θα αντιμετωπίσουν σοβαρά προβλήματα και ενδεχομένως να χρειαστεί τις κρίσιμες εργάσιμες μέρες, και ιδίως την προσεχή Δευτέρα, να κηρυχθεί αργία, ώστε να μείνει προστατευμένος ο πληθυσμός», πρότεινε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, για να προσθέσει:

«Σε κάθε περίπτωση, ο κρατικός μηχανισμός οφείλει να προετοιμαστεί έγκαιρα. Η ΔΕΗ να μεριμνήσει άμεσα για την αδιάλειπτη παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε όλη την επικράτεια, καθώς η υπερφόρτωση του δικτύου θεωρείται δεδομένη. Ενώ οι φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να φροντίσουν να διατηρούν ανοιχτούς κλιματιζόμενους χώρους για τους πολίτες».

Ο κ. Τσίπρας επανέλαβε ότι «η κλιματική κρίση είναι εδώ και μας απειλεί», για να τονίσει ότι «δεν υπάρχει πια καμία δικαιολογία αιφνιδιασμού. Οφείλουμε έγκαιρα να οργανώσουμε την άμυνά μας απέναντι στις συνέπειές της. Κυρίως, όμως, να δράσουμε με σχέδιο, ώστε να αντιμετωπίσουμε τις αιτίες που την προκαλούν».

«Λαϊκισμός και γραφικότητα πάνε χέρι-χέρι»

Στον κ. Τσίπρα απάντησε το Μέγαρο Μαξίμου μέσω «κυβερνητικών πηγών».

Αυτές οι «πηγές» σχολίασαν πως «ο επερχόμενος καύσωνας, όπως προβλέπουν οι επιστήμονες, θα αποτελέσει μια δοκιμασία για όλους. Η κυβέρνηση έχει δώσει εντολή σε όλες τις υπηρεσίες, να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα για την αντιμετώπιση των συνέπειών του κι έχει θέσει σε επιφυλακή κρίσιμους τομείς της κρατικής μηχανής.

» Αποτελεί, όμως, ταυτόχρονα και ένα τεστ πολιτικής σοβαρότητας, στο οποίο ξανά δεν πιάνει τη βάση ο κ.Τσίπρας, ο οποίος ζητάει… να κηρυχθεί αργία η Δευτέρα. Γιατί όχι μόνο η Δευτέρα; Και με ποια καιρικά φαινόμενα θα κηρύσσονται αργίες; Μόνο με καύσωνα ή και με χιόνι ή με χαλάζι; Λαϊκισμός και γραφικότητα πάνε χέρι-χέρι».

Αυτό το σχόλιο από το Μέγαρο Μαξίμου προκάλεσε την αντίδραση της Κουμουνδούρου που θυμήθηκε τις αστοχίες του κυβερνητικού μηχανισμού στον χιονιά του περασμένου Φεβρουαρίου (κακοκαιρία «Μήδεια»).

Η ανταπάντηση του ΣΥΡΙΖΑ

«Ευχόμαστε την επόμενη εβδομάδα να μην χρειαστεί για μια ακόμη φορά να επαναλάβουμε τα ίδια για τον ερασιτεχνισμό και την ανικανότητα της κυβέρνησης Μητσοτάκη να διαχειριστεί ένα προαναγγελθέν καιρικό φαινόμενο», διεμήνυσαν «πηγές» του ΣΥΡΙΖΑ, σε συνέχεια των κυβερνητικών σχολίων.

«Γιατί την τελευταία φορά, δε πήραν απλά κάτω από τη βάση αλλά έδωσαν λευκή κόλλα, αφού “κατάφεραν” να αφήσουν χωρίς ρεύμα μέσα στο χιονιά σχεδόν για μια εβδομάδα τα μισά τα βόρεια προάστια. Ωστόσο, ειλικρινά δυσκολευόμαστε να ξεχωρίσουμε αν το μεγαλύτερο πρόβλημα του κ. Μητσοτάκη είναι η ανικανότητα ή η αλαζονεία που τον οδηγεί να μην ακούει κανέναν, ακόμη και τους ειδικούς, όταν αυτοί εγκαίρως του κρούουν το κώδωνα του κινδύνου για την πολιτική προστασία».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News