504
|

Νέο δελτίο από την ΕΜΥ: Τουλάχιστον ως την Τετάρτη ο καύσωνας με 44 βαθμούς Κελσίου

Protagon Team Protagon Team 28 Ιουλίου 2021, 13:49

Νέο δελτίο από την ΕΜΥ: Τουλάχιστον ως την Τετάρτη ο καύσωνας με 44 βαθμούς Κελσίου

Protagon Team Protagon Team 28 Ιουλίου 2021, 13:49

Νέα επικαιροποιημένα στοιχεία για τον καύσωνα που ήδη πλήττει τη χώρα δημοσιοποίησε την Τετάρτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Με βάση τα νέα δεδομένα, επιβεβαιώνεται το σενάριο για θερμοκρασίες που θα ξεπεράσουν κατά τόπους τους 44 βαθμούς Κελσίου υπό σκιάν. Σύμφωνα δε με τον Θοδωρή Κολυδά, διευθυντή του Μετεωρολογικού Κέντρου, εκτιμάται ότι ο καύσωνας θα παραταθεί για τουλάχιστον ως και την Τετάρτη 4 Αυγούστου.

Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ για το διάστημα 30 Ιουλίου – 3 Αυγούστου είναι η ακόλουθη:

Παρασκευή 30 Ιουλίου 

Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα βορειοανατολικά ηπειρωτικά τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία, σημειώνοντας νέα άνοδο, θα κυμανθεί σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα και οι μέγιστες τιμές της θα φθάσουν:

α. στη δυτική Στερεά και τη Θεσσαλία έως 42 με 43 βαθμούς Κελσίου

β. στην κεντρική Μακεδονία και το εσωτερικό της Ηπείρου έως 41 με 42
βαθμούς Κελσίου

γ. στα νησιά του Ιονίου και την ανατολική Στερεά έως 40 με 41 βαθμούς
Κελσίου και

δ. στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα έως 38 με 39
βαθμούς Κελσίου.

Παράλληλα, υψηλές θα παραμείνουν οι θερμοκρασίες και κατά τη διάρκεια της νύχτας, με τις ελάχιστες τιμές πάνω από τους 25 με 26 βαθμούς Κελσίου.

Σάββατο 31 Ιουλίου

Αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα με λίγες τοπικές νεφώσεις στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη τις απογευματινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παραμείνει ιδιαίτερα υψηλή σε όλη τη χώρα (επίπεδα καύσωνα) και οι μέγιστες τιμές στα ηπειρωτικά θα φθάσουν τους 40 με 43 και πιθανώς τους 44 βαθμούς Κελσίου, ενώ στις νησιωτικές και παραθαλάσσιες περιοχές θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. Παράλληλα, οι ελάχιστες θερμοκρασίες θα είναι ιδιαίτερα υψηλές πάνω από 26 με 27 βαθμούς Κελσίου.

Κυριακή 1η Αυγούστου

Αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα με λίγες τοπικές νεφώσεις στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά 2 με 4 και στο Αιγαίο 4 με 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα παραμείνει ιδιαίτερα υψηλή σε όλη τη χώρα (επίπεδα καύσωνα) και οι μέγιστες τιμές στα ηπειρωτικά θα φθάσουν τους 40 με 43 και πιθανώς τους 44 βαθμούς Κελσίου, ενώ στις νησιωτικές και παραθαλάσσιες περιοχές θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. Παράλληλα, οι ελάχιστες θερμοκρασίες θα είναι ιδιαίτερα υψηλές πάνω από 27 με 28 βαθμούς Κελσίου, εντείνοντας το αίσθημα δυσφορίας.

Δευτέρα 2 Αυγούστου

Αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα με λίγες τοπικές νεφώσεις στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα ανατολικά βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα παραμείνει ιδιαίτερα υψηλή σε όλη τη χώρα (επίπεδα καύσωνα) και θα σημειώσει επιπλέον μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά.

Τρίτη 3 Αυγούστου

Αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα.

Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και τοπικά βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παραμείνει ιδιαίτερα υψηλή σε όλη τη χώρα (επίπεδα καύσωνα) και θα σημειώσει επιπλέον μικρή άνοδο κυρίως στα ανατολικά.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...