440
| Intimenews/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

«Μαθήματα» Τσίπρα πέρι Grexit και 16αρηδων στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ

Protagon Team Protagon Team 1 Δεκεμβρίου 2018, 15:15

«Μαθήματα» Τσίπρα πέρι Grexit και 16αρηδων στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ

Protagon Team Protagon Team 1 Δεκεμβρίου 2018, 15:15

Εφ όλης σχεδόν της πολιτικής ύλης –αλλά με μια ελάχιστη αναφορά στο ανοιχτό ερώτημα του υποψηφίου για τον δήμο Αθηναίων– ήταν η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην έναρξη των εργασιών της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Τσίπρας επέλεξε, όπως αναμενόταν, να επιτεθεί στη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη προσωπικά λέγοντας ότι «αυτά που έλεγε για 4ο μνημόνιο κατέρρευσαν με πάταγο, αλλά δεν μίλησε τυχαία. Ηταν στρατηγική επιλογή συγκεκριμένων κύκλων για την Ελλάδα και την πορεία της».

Στην αρχή της ομιλίας του επισήμανε ότι «εμείς υπηρετούμε συγκεκριμένα ταξικά συμφέροντα» με προτεραιότητα στους ανέργους, τους συνταξιούχους και τους μικροεπαγγελματίες.

«Τίποτα από όσα νομοθετούμε αυτή την περίοδο και όσα θα νομοθετήσουμε υπέρ της κοινωνικής πλειοψηφίας δεν θα γινόταν πράξη χωρίς τον δικό μας σχεδιασμό», είπε ακόμη.

Επιτέθηκε ακόμη στη ΝΔ λέγοντας ότι θέλει να εφαρμόσει το πρόγραμμα του ΔΝΤ χωρίς να είναι το Ταμείο στη χώρα.

«Με τη ΝΔ του κ. Μητσοτάκη μας χωρίζει ιδεολογική και αξιακή άβυσσος αλλά και προγραμματική», τόνισε. Χαρακτήρισε τον κ. Μητσοτάκη «alter  ego του Πολ Τόμσεν. Ψηφίζεις ΝΔ και σου έρχεται το ΔΝΤ, δύο σε ένα».

Αναφέρθηκε ακόμη εκτενώς στο θέμα των καταλήψεων, τονίζοντας ότι «δεν θα κουνήσουμε το δάχτυλο στους 16ρηδες».

«Είναι πολύ σοβαρό ζήτημα το ότι τα σχολεία μας μολύνονται από το δηλητήριο του φασισμού και της ακροδεξιάς. Όχι βέβαια στο βαθμό που το παρουσιάζει η ακροδεξιά προπαγάνδα αλλά είναι ένα φαινόμενο ανησυχητικό και υπαρκτό» είπε.

Πρόσθεσε ότι «η δική μας Αριστερά δεν κουνάει το δάχτυλο σε κανένα 16αρη και 17αρη. Δεν το έκανε ποτέ – με όποιο κόστος και αν είχε αυτή η στάση – και θα είναι για πάντα περήφανη γι’ αυτό. Έτσι λοιπόν κι εγώ, σύντροφοι και συντρόφισσες, δεν θα κουνήσω σήμερα το δάχτυλο σε κανένα 16αρη. Δεν θα τον χαρακτηρίσω. Δεν θα τον ταυτίσω με μια εγκληματική νεοναζιστική συμμορία».

Το Grexit και το Brexit

Ξεχωριστό ενδιαφέρον ήταν ότι ο ίδιος… κούνησε το δάκτυλο στους κομματικούς του συντρόφους για τα όσα έγιναν το 2015 –λες και έγιναν ερήμην του.

«Θέλω να πω δυο λόγια για το Brexit. Κάποιοι -και σ΄αυτό εδώ τον χώρο, σύντροφοί μας- θεωρούσαν την επιλογή του Grexit ως επαναστατική επιλογή, ριζοσπαστική, ρηξικέλευθη! Δείτε τώρα τι ακριβώς συμβαίνει με τη Βρετανία και ποιος ωφελείται, ή μάλλον ποιος χάνει απ’ αυτή την εξέλιξη! Διότι δεν υπάρχει Brexit soft και μαλακό, υπάρχει μόνο σκληρό και αβέβαιο για την πορεία των εργατικών δυνάμεων που η αριστερά οφείλει να εκπροσωπεί. Ας πάρουμε διδάγματα…» είπε ο κ. Τσίπρας στο κλείσιμο της ομιλίας του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

Η αναφορά του στις δημοτικές εκλογές ήταν πολύ σύντομη.

«Εχουμε πολύ σημαντική παρακαταθήκη στον αυτοδιοικητικό χώρο τις συλλογικότητες στις μεγάλες πόλεις», είπε λέγοντας ότι «ο πήχης είναι ψηλά, έχουμε βούληση, πρόγραμμα και σχέδιο, έχουμε και τη στήριξη του λαού».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...