209
| Twitter

«Ηταν ηγέτης που ενέπνεε» – Το tweet του Μητσοτάκη για τον Τζορτζ Μπους

Protagon Team Protagon Team 1 Δεκεμβρίου 2018, 13:56

«Ηταν ηγέτης που ενέπνεε» – Το tweet του Μητσοτάκη για τον Τζορτζ Μπους

Protagon Team Protagon Team 1 Δεκεμβρίου 2018, 13:56

Τη στενή σχέση που συνέδεε τον εκλιπόντα πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους με την Ελλάδα και τον πατέρα του Κωνσταντίνο Μητσοτάκη υπενθύμισε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε tweet εξέφρασε τα θερμά συλλυπητήρια για τον θάνατο του 41ου προέδρου των ΗΠΑ και τον χαρακτήρισε ηγέτη που ενέπνεε αλλά και «πολύ ταπεινό άνθρωπο».

«Ο Τζορτζ Χ. Γ. Μπους ήταν ηγέτης που ενέπνεε, στο αληθινό πνεύμα της υπηρεσίας προς τα κοινά. Ηταν επίσης και ένας πολύ ταπεινός άνθρωπος. Είχα τη μεγάλη τιμή να τον συναντήσω προσωπικά. Εκφράζω τα βαθύτερα συλλυπητήριά μου στην οικογένειά του», γράφει στο tweet.

Συνοδεύει το μήνυμα με μια φωτογραφία με τον ίδιο, τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και την σύζυγό του Μαρέβα μαζί με τον Τζορτζ Μπους.

Ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ είχε επισκεφθεί την Ελλάδα το 1991, όταν πρωθυπουργός ήταν ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο οποίος τον φιλοξένησε μάλιστα στο σπίτι του στα Χανιά. Ενα χρόνο νωρίτερα, ο Μητσοτάκης είχε επισκεφτεί την Ουάσινγκτον, ο πρώτος έλληνας πρωθυπουργός από το 1964.

Το 2017, όταν πέθανε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο Τζορτζ Μπους σε δήλωσή του στην «Καθημερινή» είχε αναφερθεί στη συνεργασία του με τον έλληνα πρωθυπουργό, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Οταν έπρεπε να υπερασπιστούμε το διεθνές δίκαιο και τις αυστηρές κυρώσεις απέναντι στον Σαντάμ Χουσεΐν, ο φίλος μου ο Κωνσταντίνος ήταν βράχος».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...