237
Ο Σωτήρης Τσιόδρας το Σάββατο στην καθημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό | ΕΡΤ

Τσιόδρας: Περίπατος 30 λεπτά με την οικογένεια είναι υγεία

Protagon Team Protagon Team 11 Απριλίου 2020, 18:34
Ο Σωτήρης Τσιόδρας το Σάββατο στην καθημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό
|ΕΡΤ

Τσιόδρας: Περίπατος 30 λεπτά με την οικογένεια είναι υγεία

Protagon Team Protagon Team 11 Απριλίου 2020, 18:34

Τη σημαντικότητα της βόλτας με την οικογένεια υπογράμμισε ο Σωτήρης Τσιόδρας το Σάββατο σχολιάζοντας τις εικόνες με πολύ κόσμο σε κάποιες περιοχές της χώρας.

Ο καθηγητής είπε ότι φυσικά και ειδικά όσο «ανοίγει» ο καιρός μπορεί κάποιος να βγαίνει για έναν περίπατο, τονίζοντας «ότι 30 λεπτά βόλτα με την οικογένειά του την ημέρα είναι ένας καλός χρόνος και σημαντικό».

Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι η πορεία της νόσου είναι σε χαμηλή δραστηριότητα και αυτό φαίνεται από τη μείωση των διασωληνωμένων.

«Δεν μπορούμε να πανηγυρίσουμε, διότι σε 15 μέρες θα δούμε τις συνέπειες των πραγμάτων. Θα πρέπει να κάνουμε υπομονή και θα βγούμε με επιστημονικό τρόπο από το δρόμο με τις στροφές, για να περάσουμε στη λεωφόρο της καθημερινότητας. Δικαιούμαστε και πρέπει να περπατήσουμε, αλλά με τους δικούς μας ανθρώπους. Οταν κάνουμε βόλτα έξω θα σκεφτόμαστε ότι είμαστε σε κλειστό χώρο, πρέπει να σκεφτόμαστε αμυντικά, δεν είναι ώρα για αντεπίθεση», είπε ο καθηγητής.

Αυτό που ξεκαθάρισε είναι ότι μπορούμε να βγαίνουμε βόλτες με τα άτομα που διαμένουμε στο ίδιο σπίτι και όχι να βγαίνουμε και να κάνουμε παρέες. Υπενθύμισε ακόμη ότι πρέπει πάντα να κρατάμε τις αποστάσεις, να αποφεύγουμε τον συνωστισμό και να έχουμε πάντα στο μυαλό μας ότι πρέπει να προστατεύουμε τις ευπαθείς ομάδες.

«Να μπορέσουμε με ένα δύο άτομα με την οικογένειά μας να περπατήσουμε είναι θεμιτό, το να πάρουμε τα αυτοκίνητά μας και να πάμε βόλτα για άσκηση είναι αθέμιτο», ξεκαθάρισε από την πλευρά του ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...