414
Τα 840 κιλά κοκαΐνης έφτασαν στα σούπερ μάρκετ της Τσεχίας κατά λάθος, σύμφωνα με τις Αρχές | Czech Police

Τσεχία: Κοκαΐνη αξίας 79 εκατ. ευρώ βρέθηκε μέσα σε… μπανάνες

Protagon Team Protagon Team 20 Ιουνίου 2022, 21:16
Τα 840 κιλά κοκαΐνης έφτασαν στα σούπερ μάρκετ της Τσεχίας κατά λάθος, σύμφωνα με τις Αρχές
|Czech Police

Τσεχία: Κοκαΐνη αξίας 79 εκατ. ευρώ βρέθηκε μέσα σε… μπανάνες

Protagon Team Protagon Team 20 Ιουνίου 2022, 21:16

Εργαζόμενοι σε αλυσίδα σούπερ μάρκετ στην Τσεχία βρήκαν 840 κιλά κοκαΐνης, αξίας 2 δισ. τσεχικών κορωνών (79,2 εκατομμυρίων ευρώ) μέσα σε κουτιά με μπανάνες που παραδόθηκαν στο κατάστημα. Η παράδοση, η οποία έγινε σε σούπερ μάρκετ τριών πόλεων της βόρειας περιοχής της χώρας, πιστεύεται ότι οφείλεται σε λάθος.

Η ποσότητα αλλά και το ύψος της αξίας της κοκαΐνης θεωρείται ότι σπάει κάθε ρεκόρ!

Μιλώντας σε δημόσιο ραδιοφωνικό σταθμό της Τσεχίας, ο Τζακούμπ Φρίντριχ, επικεφαλής της Δίωξης Ναρκωτικών, είπε ότι πιστεύει πως η κοκαΐνη προέρχεται από την Κεντρική Αμερική. Η αστυνομία συνεργάζεται τώρα με τις Αρχές άλλων χωρών για την υπόθεση, ενώ ερευνά και άλλα σούπερ μάρκετ στη χώρα που έχουν λάβει δέματα από την ίδια αποστολή.

Με ανάρτησή της στο Twitter, η Αστυνομία μοιράστηκε εικόνες της κατασχεθείσας κοκαΐνης και είπε ότι «οι πληροφορίες σχετικά με την αποστολή οδηγούν εκτός της Τσεχικής Δημοκρατίας, επομένως θα συνεργαστούμε τις διεθνείς αστυνομικές και δικαστικές Αρχές».

Το 2015, εκατό κιλά κοκαΐνης είχαν βρεθεί πάλι σε ένα κατάστημα τροφίμων στην Πράγα και το 1999 οι τσεχικές Αρχές κατάσχεσαν 117 κιλά κοκαΐνης που είχαν τοποθετηθεί σε συσκευασίες αποξηραμένων φρούτων σε μια αποθήκη.

Τις τελευταίες ημέρες, η ιταλική Αστυνομία κατάσχεσε 4,3 τόνους κοκαΐνης, αξίας σχεδόν 250 εκατομμυρίων ευρώ στην πόλη της Τεργέστης.  Η κατάσχεση, μια από τις μεγαλύτερες που έχουν γίνει στην Ευρώπη, ήταν μια συνεργασία μεταξύ της ιταλικής Οικονομικής Αστυνομίας, των ερευνητών κατά της Μαφίας και των αμερικανικών υπηρεσιών Ασφαλείας και πιστεύεται ότι προκάλεσε σοβαρό πλήγμα στη διαβόητη Gulf Clan της Κολομβίας, το μεγαλύτερο καρτέλ ναρκωτικών στη χώρα. Ο Ντάιτο Αντόνιο Ουσούγκα Νταβίντ, περισσότερο γνωστός με το ψευδώνυμο Οτονιέλ, το φερόμενο ως αφεντικό της Gulf Clan, εκδόθηκε τον περασμένο μήνα από την Κολομβία στις ΗΠΑ, αντιμετωπίζοντας κατηγορίες σε τρία ομοσπονδιακά δικαστήρια.

Νταβίντ, όπως Εσκομπάρ

Ο πρόεδρος της Κολομβίας Ιβάν Ντούκε είπε ότι ο Νταβίντ ήταν «ο πιο επικίνδυνος έμπορος ναρκωτικών στον κόσμο» και τον συνέκρινε με τον πρώην επικεφαλής του καρτέλ ναρκωτικών του Μεντεγίν, Πάμπλο Εσκομπάρ. Πιστεύεται ότι ο Νταβίντ ήταν φυγάς για πάνω από μια δεκαετία, αφού διέφθειρε κρατικούς αξιωματούχους.

Κατασχέθηκαν επίσης 1,8 εκατ. ευρώ σε μετρητά και οχήματα, ενώ διεθνή εντάλματα σύλληψης για διακίνηση ναρκωτικών έχουν εκδοθεί για 38 άτομα στη Βουλγαρία, την Κροατία, την Κολομβία, την Ιταλία, την Ολλανδία και τη Σλοβενία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...