201
Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος | Nikos Libertas / SOOC

Ο Τσακαλώτος υπόσχεται «πάγωμα» της μείωσης του αφορολόγητου

Protagon Team Protagon Team 9 Δεκεμβρίου 2018, 11:05
Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος
|Nikos Libertas / SOOC

Ο Τσακαλώτος υπόσχεται «πάγωμα» της μείωσης του αφορολόγητου

Protagon Team Protagon Team 9 Δεκεμβρίου 2018, 11:05

Υπαινιγμούς και για «πάγωμα» της μείωσης του αφορολογήτου από το 2020, όπως προβλέπεται στη συμφωνία με τους θεσμούς, αφήνει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής.

Ο υπουργός Οικονομικών «συνιστά υπομονή» για τη μείωση του αφορολόγητου το 2020, όπως αντίστοιχα συνιστούσε – επισημαίνει – και «σε όσους και όσες προκαταλάμβαναν τη μείωση συντάξεων».

Ο υπουργός παραδέχεται πάντως ότι η κυβέρνηση δεν διαθέτει όλον τον δημοσιονομικό χώρο για φοροελαφρύνσεις, καθώς ένα κομμάτι κατευθύνεται σε δράσεις για την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους.

«Μετά την έξοδο από τα μνημόνια δημιουργούμε πλέον τις συνθήκες για ανάκαμψη, συνεχίζοντας τις μεταρρυθμίσεις και χρησιμοποιώντας το δημοσιονομικό χώρο για να τονώσουμε την πραγματική οικονομία», αναφέρει πάντως ο κ. Τσακαλώτος. «Επιστρέφουμε στην κανονικότητα», αναφέρει δηλώνει χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στο πότε θα βγούμε στις αγορές, ο υπουργός Οικονομικών επισημαίνει ότι τη συγκεκριμένη περίοδο υπάρχει μεγάλη μεταβλητότητα στα επιτόκια και κάνει γνωστό ότι επειδή επιστρέφουμε στην κανονικότητα, όπως αναφέρει, ο ΟΔΔΗΧ (Οργανισμός Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους), μέχρι το τέλος του χρόνου θα παρουσιάσει ολοκληρωμένο σχέδιο για τις χρηματοδοτικές μας ανάγκες για το 2019 και ένα πλαίσιο προγραμματισμού για το πόσες φορές και σε τι χρονικό ορίζοντα θα βγούμε στις αγορές.

Τέλος, ο υπουργός σημειώνει ακόμα ότι οι εκλογές πρέπει να γίνουν στη λήξη της κοινοβουλευτικής θητείας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...