531
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν: Οι πρόσφατες δημόσιες εκρήξεις θυμού του ξάφνιασαν τους Δυτικούς που τον είχαν συνηθίσει αλλιώς | Russian Pool/Reuters TV via REUTERS

«Τρέλανε» τον Πούτιν η πανδημία;

Protagon Team Protagon Team 28 Φεβρουαρίου 2022, 16:45
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν: Οι πρόσφατες δημόσιες εκρήξεις θυμού του ξάφνιασαν τους Δυτικούς που τον είχαν συνηθίσει αλλιώς
|Russian Pool/Reuters TV via REUTERS

«Τρέλανε» τον Πούτιν η πανδημία;

Protagon Team Protagon Team 28 Φεβρουαρίου 2022, 16:45

Τι τρέχει με τον Βλαντίμιρ Πούτιν; Ολοένα και περισσότεροι σχολιαστές, αναλυτές και πολιτικοί συμφωνούν ότι η συμπεριφορά του ρώσου προέδρου δείχνει ότι «κάτι δεν πάει καλά».

Δεν αποκλείεται, μάλιστα, να φταίει η πανδημία για αυτό, επισήμανε η Τζεν Ψάκι, εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, μιλώντας στο ABC, όπου είπε ότι ο ρώσος ηγέτης είχε περάσει καιρό απομονωμένος, αρχικά λόγω των προστατευτικών μέτρων που έπαιρνε –για πολλούς μήνες, δεν πήγαινε στο Κρεμλίνο, αλλά διοικούσε τη Ρωσία από την κατοικία του έξω από τη Μόσχα–, ενώ τον Σεπτέμβριο μολύνθηκαν με κορονοϊό μέλη του στενού κύκλου του και μπήκε πάλι σε καραντίνα.

Τον Οκτώβριο, ο Πούτιν εθεάθη να βήχει σε τηλεοπτική μετάδοση και έσπευσε να δηλώσει, «μην ανησυχείτε, όλα είναι εντάξει. Μου κάνουν τεστ κάθε μέρα, όχι μόνο για Covid-19, αλλά κάθε είδος μόλυνσης, οπότε όλα καλά».

«Προφανώς ήταν πολύ καιρό απομονωμένος λόγω Covid. Αλλά μπορώ να σας πω ότι η ρητορική του, οι πράξεις του, ο τρόπος με τον οποίο τις δικαιολογεί, είναι πολύ ανησυχητικός», είπε η Ψάκι.

Ο Μάρκο Ρούμπιο, γερουσιαστής των Ρεπουμπλικανών και αντιπρόεδρος της Επιτροπής Πληροφοριών της αμερικανικής Γερουσίας, αναρωτήθηκε δημοσίως τι τρέχει με την πνευματική και ψυχολογική κατάσταση του Πούτιν. «Μακάρι να μπορούσα να πω περισσότερα, αλλά προς το παρόν, μπορώ να πω ότι είναι εμφανές σε πολλούς ότι κάτι δεν πάει καλά με τον Πούτιν», έγραψε στο Twitter.

Οπως ανέφερε η Telegraph, μέχρι πρόσφατα, ο ρώσος πρόεδρος ήταν γνωστός ως ψυχρός και ανέκφραστος. Οι πρόσφατες δημόσιες εκρήξεις θυμού ξάφνιασαν τους Δυτικούς που τον είχαν συνηθίσει αλλιώς.

«Πάντα ήταν πολύ δύσκολος άνθρωπος, αλλά το πρόβλημά του τώρα είναι διαφορετικό και σοβαρό. Θα ήταν λάθος θα υποθέσουμε ότι ο Πούτιν θα αντιδρούσε σήμερα με τον ίδιο τρόπο που θα αντιδρούσε πριν πέντε χρόνια», συνέχισε ο Ρούμπιο, επισημαίνοντας ότι ο ρώσος πρόεδρος φαίνεται να έχει «κάποιου είδους νευρολογικά-ψυχολογικά προβλήματα».

«Αλλά ίσως το πιο ξεκάθαρο σημάδι είναι ότι ο άνθρωπος αυτός περηφανευόταν πάντα για τον συναισθηματικό του έλεγχο. Οι πρόσφατες εκρήξεις θυμού είναι κάτι πολύ αφύσικο για αυτόν και δείχνουν ότι δεν ελέγχει τις αντιδράσεις του», πρόσθεσε.

Οτι φαίνεται να έχει χάσει τα λογικά του ο Πούτιν, είπε και ο πρώην Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας επί Ντόναλντ Τραμπ, απόστρατος στρατηγός ΜακΜάστερ. «Φοβάται μη χάσει τον έλεγχο της χώρας. Ξέρει ότι υπάρχει αυτός ο κίνδυνος. Ο ρωσικός στρατός δεν φαίνεται σε τόσο καλή κατάσταση ούτε τόσο ισχυρός και αυτό θα βάλει σε κίνδυνο τη θέση του στην εξουσία. Ο Πούτιν ζει σε μια φούσκα, όπου του λένε αυτά που θέλει να ακούσει. Αυτοί οι απολυταρχικοί ηγέτες μπορεί να φαίνονται πολύ ισχυροί αλλά στην πραγματικότητα, είναι πολύ εύθραυστοι. Οσα θέματα και αν έχει το δημοκρατικό πολίτευμα, οι δημοκρατίες είναι πολύ ανθεκτικές και το βλέπεις αυτό και με τους Ουκρανούς και ελπίζω ότι θα εμπνεύσουν όλους μας στον ελεύθερο κόσμο», είπε.

Ο Τζον Σάιφερ, πρώην υπεύθυνος της CIA για τη Ρωσία, είπε στη Φωνή της Αμερικής ότι εξεπλάγη με το ασυνάρτητο διάγγελμα του Πούτιν.

«Πάντα υπέθετα ότι είναι καλά πληροφορημένος. Ηταν πρώην αξιωματικός της KGB και έχει στη διάθεσή του μία υπηρεσία πληροφοριών από τις καλύτερες. Σίγουρα ξέρει ότι ούτε η Ουκρανία ούτε οι ΗΠΑ έχουν πρόθεση να εισβάλουν (στη Ρωσία). Αλλά φάνηκε σαν να πιστεύει στα αλήθεια αυτές τις ανοησίες».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...