379
Ο Ζελένσκι με στρατιωτική περιβολή. Εμφανίζεται ως στόχος μιας ομάδας ρώσων μισθοφόρων | Ukrainian Presidential Press Service/Handout via REUTERS

Ποιους μισθοφόρους έστειλε ο Πούτιν για να δολοφονήσουν τον Ζελένσκι

Protagon Team Protagon Team 28 Φεβρουαρίου 2022, 16:18
Ο Ζελένσκι με στρατιωτική περιβολή. Εμφανίζεται ως στόχος μιας ομάδας ρώσων μισθοφόρων
|Ukrainian Presidential Press Service/Handout via REUTERS

Ποιους μισθοφόρους έστειλε ο Πούτιν για να δολοφονήσουν τον Ζελένσκι

Protagon Team Protagon Team 28 Φεβρουαρίου 2022, 16:18

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι αποδείχτηκε ένας πολύ πιο δύσκολος αντίπαλος απ’ όσο πίστευε ακόμα και ο Βλαντίμιρ Πούτιν που βλέπει εχθρούς παντού. Μέχρι και την περασμένη εβδομάδα ο 43χρονος πρόεδρος της Ουκρανίας αποτελούσε ως και αντικείμενο διεθνούς χλεύης –ένας κωμικός ηθοποιός που βρέθηκε σχεδόν από τύχη στην εξουσία της χώρας του και επειδή ήταν αυτός που ήταν ήρθαν τα δεινά. Ομως μέσα σε λίγα 24ωρα ο Ζελένσκι αναδείχτηκε σε σύμβολο αντίστασης και συγκέντρωσε γύρω του τη διεθνή κοινότητα. Και γι’ αυτό ο Πούτιν τον είχε βάλει εδώ και καιρό στο στόχαστρο, για να τον βγάλει από τη μέση.

Οπως αποκάλυψαν οι λονδρέζικοι Times τη Δευτέρα, το Κρεμλίνο είχε στείλει μυστικά στο Κίεβο εκατοντάδες μισθοφόρους μιας διαβόητης οργάνωσης «ειδικών» αποστολών, της Wagner Group, με σκοπό να σκοτώσουν τον Ζελένσκι και άλλους κυβερνητικούς αξιωματούχους, ώστε να προετοιμαστεί το έδαφος για τη ρωσική εισβολή.

Οι Times ανέφεραν ότι περισσότεροι από 400 μισθοφόροι της Wagner Group είχαν μεταβεί πριν από πέντε εβδομάδας στην ουκρανική πρωτεύουσα με εντολή να σκοτώσουν τον Ζελένσκι και να προετοιμάσουν το έδαφος για ανάληψη του ελέγχου της χώρας από τη Μόσχα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα μέλη της μισθοφορικής αυτής οργάνωσης μεταφέρθηκαν στο Κίεβο από την Αφρική μέσω Λευκορωσίας, έχοντας στη λίστα των στόχων τους, εκτός από τον Ζελένσκι, 23 αξιωματούχους της ουκρανικής κυβέρνησης καθώς και τον δήμαρχο της πρωτεύουσας Βιτάλι Κλίτσκο.

Επικεφαλής αυτής της οργάνωσης είναι ο ρώσος ολιγάρχης Γεβγένι Πριγκόζιν, στενός σύμμαχος του ρώσου προέδρου, τον φωνάζουν «σεφ του Πούτιν».

Η βρετανική εφημερίδα επικαλείται πηγή που συνδέεται «στενά» με τις δραστηριότητες της οργάνωσης και ανέφερε ότι συνολικά στο ουκρανικό έδαφος βρίσκονται από 2.000 έως 4.000 μισθοφόροι.

Ο Ζελένσκι είχε προειδοποιήσει από την περασμένη Παρασκευή ότι ρώσοι δολιοφθορείς είχαν ήδη παρεισφρήσει στο Κίεβο με σκοπό να προετοιμάσουν τη ρωσική εισβολή.

Στο άρθρο των Times, προστίθεται ότι αυτοί οι ένοπλοι έχουν ενημερωθεί ότι ο Πούτιν θέλει μια σύντομη παύση στις ενέργειές τους ώστε να φανεί πως διαπραγματεύεται με το Κίεβο, αλλά ότι εν τέλει δεν θα επιτευχθεί συμφωνία και πως η εικόνα της διαπραγμάτευσης δεν είναι παρά ένα «προπέτασμα καπνού».

Οι ίδιοι καυχιούνται ότι γνωρίζουν πού βρίσκονται τα άτομα στη λίστα τους, παρακολουθώντας τις κινήσεις του μέσω των κινητών τηλεφώνων τους. Το Κρεμλίνο έχει υποσχεθεί παχυλή αμοιβή στους μισθοφόρους και ασφαλή διέξοδο από την Ουκρανία όταν ολοκληρώσουν την αποστολή τους.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...