211
|

Τρεις νεκροί από κορονοϊό τη Δευτέρα – 76 συνολικά

Protagon Team Protagon Team 6 Απριλίου 2020, 11:49

Τρεις νεκροί από κορονοϊό τη Δευτέρα – 76 συνολικά

Protagon Team Protagon Team 6 Απριλίου 2020, 11:49

Αλλοι τρεις ασθενείς εξέπνευσαν τη Δευτέρα, νικημένοι από τον κορονοϊό. Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρωί κατέληξαν ένας 82χρονος στην Πάτρα, ένας 78χρονος στη Θεσσσαλονίκη και ένας 72χρονος στην Αλεξανδρούπολη.

Ο συνολικός αριθμός των θυμάτων ανέρχεται πλέον σε 76.

Ενθαρρυντικά ωστόσο είναι τα νέα από τις ΜΕΘ των νοσοκομείων.

Σύμφωνα με την καθηγήτρια πνευμονολογίας (ΕΚΠΑ – «Ευαγγελισμός»)  Αναστασία Κοτανίδου, αρκετοί ασθενείς το τελευταίο διάστημα έχουν βγει νικητές από την εντατική.

Ο αριθμός των νοσηλευομένων σε ΜΕΘ έχει μείνει σταθερός τα τελευταία 24ωρα (στην περιοχή των 90-95) και ήδη από την Εντατική του «Ευαγγελισμού» πολλοί έχουν πάρει εξιτήριο και ετοιμάζονται να επιστρέψουν στο σπίτι τους.

«Καθημερινά ασθενείς βγαίνουν από τις ΜΕΘ. Εχουμε αρκετούς που έχουν βγει από την εντατική. Κάποιοι ετοιμάζονται να πάνε και σπίτια τους. Αυτή είναι η πιο ευχάριστη είδηση που μπορώ να δώσω», δήλωσε η κυρία Κοτανίδου στον ΣΚΑΪ.

Σε δηλώσεις της στο Μega τη Δευτέρα, η καθηγήτρια σημείωσε πόσο σημαντικό είναι το γεγονός ότι  σύστημα υγείας μπορεί να ανταποκριθεί στα περιστατικά που υπάρχουν (χάρη στην έγκαιρη λήψη των απαιτούμενων μέτρων έναντι του κορονοϊού).

«Εχουμε τη δυνατότητα να νοσηλεύσουμε ακόμα αρκετούς αρρώστους στις ΜΕΘ, χωρίς να έχουμε πολύ μεγάλη πίεση. Αυτό το οποίο προσπαθούμε εμείς να καταφέρουμε είναι να έχουμε ένα ποσοστό πάνω από 50% που θα καταφέρουν να βγουν από τις ΜΕΘ», τόνισε η Αναστασία Κοτανίδου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...