264
| SOOC

Σουρβίνος: Αυξητική τάση των κρουσμάτων – Κρίσιμος ο Απρίλιος

Protagon Team Protagon Team 6 Απριλίου 2020, 10:54

Σουρβίνος: Αυξητική τάση των κρουσμάτων – Κρίσιμος ο Απρίλιος

Protagon Team Protagon Team 6 Απριλίου 2020, 10:54

Κρίσιμο για την εξέλιξη των κρουσμάτων του κορονοϊού στη χώρα μας χαρακτήρισε τον μήνα Απρίλιο ο καθηγητής Κλινικής Ιολογίας Πανεπιστημίου Κρήτης και μέλος Δ.Σ. του ΕΟΔΥ, Γιώργος Σουρβίνος, εκτιμώντας πως θα υπάρξει αυξητική τάση το τρέχον διάστημα, καθώς ακόμα δεν έχουμε την κορύφωσή τους.

«Θεωρώ πως βαδίζουμε με αυξητική τάση. Ακόμη δεν έχουμε φθάσει στην κορύφωση της εξάπλωσης και περιμένουμε να δούμε πότε θα φθάσουμε στο κορυφαίο σημείο της καμπύλης», δήλωσε ο καθηγητής στο Μega, για να προσθέσει:

«Εφόσον δούμε καθοδική πορεία της καμπύλης, τότε θα μπορούμε να συζητήσουμε για επανασχεδιασμό των μέτρων και ίσως σταδιακή τους χαλάρωση. Αυτό όμως δεν προβλέπω να συμβεί μέσα στον Απρίλιο. Το ευνοϊκό σενάριο είναι για τις αρχές Μαΐου».

Σύμφωνα με τον κ. Σουρβίνο, όλος ο Απρίλιος είναι ένας κρίσιμος μήνας, καθώς έχουμε διανύσει ένα σημαντικό διάστημα με ομαλή εξέλιξη και διασπορά του κορονοϊού στην κοινότητα, και είναι κρίσιμο να παραμείνει έτσι και αυτόν τον μήνα.

Παράλληλα εξέφρασε συγκρατημένη αισιοδοξία για τη διασπορά του ιού στη χώρα μας, εκτίμηση που, όπως είπε, «βασίζεται στο ότι η κατάσταση είναι ελεγχόμενη και δεν έχουμε ραγδαία έκρηξη κρουσμάτων».

Στα καλά νέα, η έξοδος από το καθεστώς καραντίνας των δύο χωριών όπου παρατηρήθηκε αυξημένος αριθμός κρουσμάτων. Επειτα από 15 ημέρες αυστηρής καραντίνας, Δαμασκηνιά και Δραγασιά ακολουθούν πλέον τους περιορισμούς που ισχύουν για την υπόλοιπη χώρα.

Σε δηλώσεις του στο Μega, o κοινοτάρχης της Δαμασκηνιάς, Παύλος Τζάνας, εξήρε τη συμβολή των εργαζομένων του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» στη στήριξη των κατοίκων όλες αυτές τις ημέρες.

«Οι εργαζόμενοι στο “Βοήθεια στο Σπίτι” έδωσαν και την ψυχή τους για να μπορέσουν να μας εξυπηρετήσουν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...