354
Το σχολείο λειτουργούσε κανονικά την ώρα του ισχυρότατου σεισμού | EPA/STR

Τραγωδία στο Μεξικό: Πάνω από 20 παιδιά νεκρά σε κατάρρευση σχολείου

Protagon Team Protagon Team 20 Σεπτεμβρίου 2017, 08:41
Το σχολείο λειτουργούσε κανονικά την ώρα του ισχυρότατου σεισμού
|EPA/STR

Τραγωδία στο Μεξικό: Πάνω από 20 παιδιά νεκρά σε κατάρρευση σχολείου

Protagon Team Protagon Team 20 Σεπτεμβρίου 2017, 08:41

Τουλάχιστον 21 παιδιά και άλλοι τέσσερις ενήλικες έχασαν τη ζωή τους μετά την κατάρρευση του σχολείου τους στην Πόλη του Μεξικού εξαιτίας του ισχυρού σεισμού των 7,1 βαθμών Ρίχτερ.

Αλλα 20 παιδιά και κάποιοι ενήλικες εξακολουθούν να είναι αγνοούμενα στα ερείπια του τετραώροφου κτιρίου όπου βρίσκονταν την ώρα της δόνησης.

Εντεκα παιδιά έχουν διασωθεί από τα ερείπια, ανέφεραν ακόμη οι αρχές. Στο βίντεο φαίνεται η διάσωση δύο από αυτά.

Μέρος του σχολείου Ενρίκε Ρεμπσαμέν, που βρίσκεται στην Πόλη του Μεξικού και φιλοξενεί παιδιά από το νηπιαγωγείο ως τις πρώτες τάξεις του γυμνασίου, έχει καταρρεύσει παγιδεύοντας όσους βρίσκονταν σε αυτό – την ώρα της δόνησης δεν είχε τελειώσει ακόμη το ημερήσιο πρόγραμμα.

Από τις πρώτες ενδείξεις, φαίνεται ότι κατέρρευσε η οροφή και κάποια μπαλκόνια, ενώ το υπόλοιπο κτίριο διατηρείται όρθιο.

Στα ερείπια βρέθηκε ο πρόεδρος του Μεξικού Ενρίκε Πένια Νιέτο ο οποίος μίλησε με τους γονείς που έσπευσαν έντρομοι και αναζητούν και αυτοί μαζί με τους διασώστες τα παιδιά τους.

Rebsamen

Ελπίδα αισιοδοξίας έδωσε περίπου τα μεσάνυχτα (ξημερώματα της Τετάρτης στην Ελλάδα) ο εντοπισμός τριών επιζώντων –για τους άλλους γονείς η απελπισία όσων έχουν συγκεντρωθεί γύρω από το γκρεμισμένο κτίριο μεγάλωνε όσο περνούσαν οι ώρες και έπεφτε η νύχτα που δυσκολεύει το έργο της διάσωσης.

«Συνεχίζουν να ανασύρουν παιδιά, αλλά δεν ξέρουμε τίποτα για την κόρη μου», έλεγε με δάκρυα στα μάτια η 32χρονη Αντριάνα Ντ’Φάργκο έπειτα από ώρες αναμονής για κάποια είδηση σχετικά με την τύχη της 7χρονης.

Λίγες ώρες μετά τον σεισμό, κάποιοι συγγενείς των μαθητών είπαν ότι έλαβαν ένα μήνυμα στο Whatsapp από δύο μαθήτριες που ήταν ζωντανές αλλά εγκλωβισμένες. Ωστόσο άλλα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι δεν ήταν δυνατόν να επιβεβαιωθεί η πληροφορία.

Σε τέτοιες συνθήκες είναι εύκολο να σκεφτεί κανένας ότι τέτοιες πληροφορίες και φήμες κυκλοφορούν εύκολα, ακόμα και αν δεν ανταποκρίνονται.

Το υπουργείο Παιδείας ανέφερε ότι πάνω από 200 σχολείο στην Πόλη του Μεξικού έχουν επηρεαστεί από την σεισμική δόνηση, εκ των οποίων τα 15 έχουν πολύ μεγάλες ζημιές.

Βίντεο από την ώρα του σεισμού που δημοσιεύτηκε αργότερα σε κοινωνικά δίκτυα δείχνει ένα κτίριο στοα campus του πανεπιστημίου στην πρωτεύουσα του Μεξικού να καταρρέει ενώ φοιτητές απομακρύνονται με σχετική τάξη σε ασφαλέστερα σημεία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...