601
Σηκώνοντας ένα από τα κομμάτια της αμαξοστοιχίας, λίγο μετά το μεσημέρι της Τετάρτης, οι διασώστες εντόπισαν μία ακόμη σορό | SOOC

Τραγωδία στα Τέμπη: Δίδυμες 20χρονες αδελφές και η συνομήλικη εξαδέλφη τους ανάμεσα στους νεκρούς

Protagon Team Protagon Team 1 Μαρτίου 2023, 12:03
Σηκώνοντας ένα από τα κομμάτια της αμαξοστοιχίας, λίγο μετά το μεσημέρι της Τετάρτης, οι διασώστες εντόπισαν μία ακόμη σορό
|SOOC

Τραγωδία στα Τέμπη: Δίδυμες 20χρονες αδελφές και η συνομήλικη εξαδέλφη τους ανάμεσα στους νεκρούς

Protagon Team Protagon Team 1 Μαρτίου 2023, 12:03

Καθώς ο αριθμός των νεκρών του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη είχε ανέβει πια στους 40 και εκφράζονταν φόβοι ότι θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο όσο προχωρούν οι έρευνες των διασωστών στα συντρίμμια των πρώτων δύο βαγονιών της αμαξοστοιχίας ΙC 62, στο Νοσοκομείο Λάρισας και την τοπική Ιατροδικαστική Υπηρεσία, όπου μεταφέρονται οι σοροί, εκτυλίσσεται το δράμα των συγγενών και των γονιών που ψάχνουν τα παιδιά τους.

Ανάμεσά τους, μία οικογένεια που έχασε στο δυστύχημα δύο κορίτσια 20 ετών –δίδυμες αδελφές– και τη συνομήλικη εξαδέλφη τους.

«Βρεθήκαμε στο σημείο του ατυχήματος με 20 εθελοντές από τη Λάρισα, την Ελασσόνα και την Κατερίνη. Είδαμε απόκοσμες εικόνες. Το ένα βαγόνι καιγόταν. Βοηθήσαμε όπως μπορούσαμε. Αυτό που μπορέσαμε και κάναμε ήταν να βοηθήσουμε το ΕΚΑΒ και την Πυροσβεστική να μεταφέρει σάκους με άψυχα σώματα», περιέγραψε σε δηλώσεις της στην ΕΡΤ η επί σειρά ετών εθελόντρια στον Ερυθρό Σταυρό Λάρισας και πρόεδρος του περιφερειακού τμήματος Ερυθρού Σταυρού Λάρισας, Ελισάβετ Καρανίκα.

Οπως είπε, από τον διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας τούς ζητήθηκε να βοηθήσουν συγγενείς αγνοουμένων που δεν βλέπουν τα ονόματα των δικών τους ανθρώπων στις λίστες των τραυματιών.

«Παραμένουμε εδώ με μεγάλο αριθμό εθελοντών. Είναι τραγικές οι εικόνες. Μία οικογένεια έχασε τα δίδυμα κορίτσια της 20 χρόνων. Μαζί τους ήταν και η πρώτη τους συνομήλικη εξαδέλφη. Τι να σας πω; Ενα άλλο ευγενέστατο ζευγάρι έχασε τον γιο του 21 ετών. Δεν γνωρίζω καθόλου από πού ήταν οι οικογένειες», ανέφερε η εθελόντρια.

«Τα κορίτσια ήταν φοιτήτριες. Ελεγαν εδώ η μητέρα και ο πατέρας τους “και γιατί τα έστειλα να σπουδάσουν;”. Τι να σας πω, δύσκολα πολύ τα πράγματα. Είναι μικρά σε ηλικία τα περισσότερα θύματα. Οι περισσότεροι που βλέπουμε εδώ είναι γονείς που ψάχνουν τα παιδιά τους», πρόσθεσε, επιβεβαιώνοντας με τη σειρά της ότι τα περισσότερα από τα θύματα είναι νέοι.

«Να το χαίρονται το τρενάκι του τρόμου! Δεν ξέρουμε τίποτα, δεν ξέρουμε πού είναι οι άνθρωποί μας. Να πληρώσουν όλοι οι υπεύθυνοι για αυτό το ελληνικό χάλι, 2023 και τρακάρουν τρένα και μάλιστα σε διπλή γραμμή», δήλωσε σε απόγνωση πατέρας 26χρονου αγνοούμενου επιβάτη της αμαξοστοιχίας.

«Μαζί με τον φίλο του είχαν πάει να δουν τις κοπέλες τους. Οι αστυνομικοί μας ρωτούν τι ρούχα φορούσαν αν είχαν τατουάζ ή φορούσαν σκουλαρίκια για να γίνει η αναγνώριση», περιέγραψε για τις αγωνιώδεις στιγμές που έζησε αναζητώντας το παιδί του.

Εφιαλτικές εικόνες από το σημείο της φονικής σύγκρουσης των δύο τρένων, μετέφερε σε δηλώσεις του στο Μega, ένας ακόμη διασώστης:

«Η κατάσταση ήταν τραγική, καθώς υπήρχαν πολύ νεκροί καθώς από τη 1:15 και μετά δεν είχαμε απεγκλωβίσει ήταν όλοι νεκροί. Βρήκαμε στα χωράφια τέσσερις με πέντε ανθρώπους που δεν ήταν στη ζωή και στα βαγόνια –κυρίως στα τρία πρώτα– δεν ήταν κανένας εν ζωή. Οι τραυματίες βγήκαν την πρώτη μία με μιάμιση ώρα από εκεί και πέρα βγάζαμε μόνο νεκρούς».

«Υπήρχαν νέα παιδιά στην πλειονότητά τους, το 80% ήταν νέα παιδιά, κάτω από 30 ετών. Οι περισσότεροι που βρήκαμε νεκρούς ήταν νέα παιδιά», είπε και εκείνος.

«Αυτή την ώρα γίνεται αναγνώριση των σορών στο Νοσοκομείο της Λάρισας από τους συγγενείς που θέλουν να αναγνωρίσουν τους δικούς τους ανθρώπους. Από τα δύο πρώτα βαγόνια βγήκαν και απανθρακωμένοι. Ηταν δύσκολη ακόμη και η αναγνώρισή τους. Επιχειρούσαν η Πυροσβεστική και πολλά ακόμα άτομα. Η φωτιά έσβησε κάποια στιγμή. Μέσα στα δύο βαγόνια δεν ξέραμε αν υπήρχαν ακόμη άτομα, καθώς έψαχναν και προσπαθούσαν να γίνει δυνατή η πρόσβαση. Υπήρχαν και μερικοί αγνοούμενοι που μπορεί να βρίσκονταν μέσα στο τρένο ή κάτω από το βαγόνι ή σε διάφορα σημεία», συμπλήρωσε στην περιγραφή του καθώς ήταν σε εξέλιξη η επιχείρηση στα συντρίμμια των τρένων.

Το μεσημέρι της Τετάρτης, σηκώνοντας με γερανό ένα από τα κομμάτια της κατεστραμμένης αμαξοστοιχίας, οι διασώστες εντόπιζαν μία ακόμη σορό.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...