323
Ο Τραμπ «επιθεωρεί» τις καταστροφές από τις ταραχές στην Κενόσα του Ουισκόνσιν | REUTERS/Leah Millis

Τραμπ: «Εσωτερική τρομοκρατία» οι διαδηλώσεις στην Κενόσα

Protagon Team Protagon Team 2 Σεπτεμβρίου 2020, 16:11
Ο Τραμπ «επιθεωρεί» τις καταστροφές από τις ταραχές στην Κενόσα του Ουισκόνσιν
|REUTERS/Leah Millis

Τραμπ: «Εσωτερική τρομοκρατία» οι διαδηλώσεις στην Κενόσα

Protagon Team Protagon Team 2 Σεπτεμβρίου 2020, 16:11

Λάδι στην φωτιά των παθών στην Κενόσα του Ουισκόνσιν έριξε ο Ντόναλντ Τραμπ  που επισκέφτηκε, χωρίς να είναι ιδιαίτερα επιθυμητός από όλους τους κατοίκους ή τις Αρχές, την πόλη που έχει γίνει εστία σφοδρών επεισοδίων.

Ο δήμαρχος της πόλης, αλλά και ο κυβερνήτης της πολιτείας είχαν ζητήσει από τον αμερικανό πρόεδρο να μην τους επισκεφθεί. Εξάλλου ο Τραμπ δεν σχεδίαζε να συναντήσει κανένα από τα μέλη της οικογένειας του Τζέικομπ Μπλέικ, του ανθρώπου ο τραυματισμός του οποίου έγινε αφορμή για τις συγκρούσεις. Πήγε μόνο για να «διαπιστώσει τις ζημιές», όπως ανέφερε ο Λευκός Οίκος.

Ο Τραμπ εξομοίωσε τις βίαιες διαδηλώσεις στην Κενόσα με «εσωτερική τρομοκρατία», την οποία σε άλλες περιστάσεις χρέωσε στην Αριστερά.

Περιγράφοντας ενέργειες βανδαλισμού σε καταστήματα επιχειρήσεων και ρίψεις αντικειμένων ενάντια σε αστυνομικούς, ο αμερικανός πρόεδρος είπε ότι «αυτές δεν είναι ενέργειες ειρηνικών διαδηλώσεων, αλλά στην πραγματικότητα εσωτερική τρομοκρατία».

Σε ομιλία του σε ομάδα επιχειρηματιών τόνισε ακόμη πως η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα παράσχει 42 εκατομμύρια δολάρια για τη στήριξη της δημόσιας ασφάλειας και των δυνάμεων επιβολής του νόμου στο Ουισκόνσιν. Επίσης δεσμεύτηκε πως η κυβέρνησή του θα χορηγήσει περίπου 4 εκατομμύρια δολάρια για να βοηθήσει τις επιχειρήσεις που υπέστησαν ζημιές από τις ταραχές και ένα εκατομμύριο δολάρια στις δυνάμεις επιβολής του νόμου στην πόλη.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Τραμπ, διαδηλωτές κατά του ρατσισμού συγκρούστηκαν με υποστηρικτές του προέδρου.

Για τον πρόεδρο, γράφει ο Guardian, ήταν άλλη μια ευκαιρία να προωθήσει το μήνυμα «νόμος και τάξη» που επιχειρεί να φέρει στο κέντρο της προεκλογικής αντιπαράθεσης, δύο μήνες πριν από τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

Αλλωστε, όπως είπε, τα βίαια επεισόδια στην Κενόσα σταμάτησαν μόλις κινητοποιήθηκε η Εθνοφρουρά.

Το περιστατικό που έγινε αφορμή για τις συγκρούσεις ήταν ο βαρύς τραυματισμός του 29χρονου Αφροαμερικανού Τζέικομπ Μπλέικ στις 24 Αυγούστου. Αστυνομικός τον πυροβόλησε πολλές φορές πισώπλατα τραυματίζοντας τον στην σπονδυλική στήλη. Ο Μπλέικ, που νοσηλεύεται χωρίς να κινδυνεύει, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα μείνει παράλυτος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...