277
Ο Τραμπ στην Κενόσα: Η (αμυντική) στάση του σώματός του είναι χαρακτηριστική... | Reuters

Τραμπ: Προκλητικές δηλώσεις πριν καν πατήσει το πόδι του στην Κενόσα

Protagon Team Protagon Team 1 Σεπτεμβρίου 2020, 23:06
Ο Τραμπ στην Κενόσα: Η (αμυντική) στάση του σώματός του είναι χαρακτηριστική...
|Reuters

Τραμπ: Προκλητικές δηλώσεις πριν καν πατήσει το πόδι του στην Κενόσα

Protagon Team Protagon Team 1 Σεπτεμβρίου 2020, 23:06

Αντιδράσεις συνεχίζει να προκαλεί με τις δηλώσεις του ο αμερικανός πρόεδρος.

Λίγο πριν από την επίσκεψή του στην Κενόσα, ο Ντόναλντ Τραμπ υπερασπίστηκε τον έφηβο που πυροβόλησε και σκότωσε δύο διαδηλωτές στην αντιρατσιστική διαδήλωση την περασμένη εβδομάδα.

Συνέκρινε, επίσης, τους πυροβολισμούς του λευκού αστυνομικού εναντίον του Αφροαμερικανού Τζέικομπ Μπλέικ με… άστοχες βολές σε αγώνα γκολφ.

Σύμφωνα με τον Guardian, ο Δημοκρατικός κυβερνήτης του Ουισκόνσιν και ο δήμαρχος της Κενόσα προέτρεψαν τον Τραμπ να μείνει μακριά από την πόλη, όπου πολλοί κατέβηκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν για τον εν ψυχρώ βαρύ τραυματισμό του Τζέικομπ Μπλέικ τον περασμένο μήνα από τον αστυνομικό Ρουστέν Σέσκι.

Εν μέρει παράλυτος, ο Μπλέικ παραμένει στο νοσοκομείο.

Σε συνέντευξη στο Fox, το βράδυ της Δευτέρας, ο Τραμπ συνέκρινε τον Σέσκι με παίκτη γκολφ που είχε άσχημη μέρα.

«Πυροβολώντας τον άνδρα, πυροβολώντας τον πολλές φορές στην πλάτη, δεν θα μπορούσες να κάνεις κάτι διαφορετικό από αυτό; Να παλέψεις μαζί του για παράδειγμα» είπε ο αμερικανός πρόεδρος.

«Ξέρετε, εννοώ ότι με το όπλο θα μπορούσαν να συμβούν κι άλλα πράγματα. Αλλά απέτυχαν, σαν να κάνεις τρεις άστοχες βολές σε τουρνουά γκολφ» πρόσθεσε.

Στην Κενόσα, ο Τραμπ δεν σχεδίαζε να συναντηθεί με μέλη της οικογένειας του Μπλέικ, του οποίου ο πατέρας έχει αναδειχθεί ως ισχυρή φωνή για δικαιοσύνη καθ’ όλη τη διάρκεια των διαδηλώσεων.

Ο Σέσκι βρίσκεται σε διοικητική άδεια και δεν έχει κατηγορηθεί για το έγκλημα.

Γύρω στις 21:00 ώρα Ελλάδος της Τρίτης ο Τραμπ βρέθηκε στην Κενόσα και είδε από κοντά τις καταστροφές που έγιναν από τα επεισόδια της περασμένης εβδομάδας.

Διαβεβαίωσε τους κατοίκους ότι «όλα θα φτιαχτούν όπως ήταν πριν» και η ανοικοδόμηση σπιτιών και περιουσιών θα είναι πλήρης, ενώ για ακόμη μια φορά αυτοεπαινέθηκε για «την έγκαιρη αντίδραση του στη διαχείριση της επεισοδίων».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...