198
. | Intime

Τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για δημοσίους υπαλλήλους μελετά το υπ. Υγείας

Γιάννης Δεβετζόγλου Γιάννης Δεβετζόγλου 21 Δεκεμβρίου 2021, 14:37
.
|Intime

Τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για δημοσίους υπαλλήλους μελετά το υπ. Υγείας

Γιάννης Δεβετζόγλου Γιάννης Δεβετζόγλου 21 Δεκεμβρίου 2021, 14:37

Τελικά, όπως όλα δείχνουν, σύντομα θα υπάρξουν και νέες επαγγελματικές ομάδες οι οποίες θα ενταχθούν στην ίδια λίστα με τους υγειονομικούς και ο εμβολιασμός για τον κορονοϊό θα είναι υποχρεωτικός και γι’ αυτούς.

Πρόκειται για τους δημοσίους υπαλλήλους που έχουν συχνή επαφή με κοινό και εργάζονται σε θέσεις όπως τα ταμεία ή τα γκισέ εξυπηρέτησης κοινού.

«Εχει πολύ μεγαλύτερη αξία να επεκταθεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός σε δημοσίους υπαλλήλους που έχουν καθημερινή έκθεση και επαφή με πολίτες, παρά σε άτομα μεταξύ 50 και 60 ετών. Σε συζητήσεις που έχουμε κάνει στο υπουργείο Υγείας, υπάρχει η σκέψη της υποχρεωτικότητας γι’ αυτούς», εξηγεί στο Protagon ο Μπάμπης Καραθάνος, φαρμακοποιός και σύμβουλος του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη.

Ο ίδιος εξηγεί ότι η υποχρεωτικότητα στους άνω των 60 ετών προέκυψε λόγω της υψηλής θνητότητας που υπάρχει σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα και ότι σε άτομα από 50 έως 60 ετών, τα στατιστικά δείχνουν ο κίνδυνος μειώνεται αρκετά.

«Αρα, θεωρώ ότι επιστημονικά δεν είναι χρήσιμο να πηγαίνεις ανά ηλικία, αλλά στοχευμένα. Θα πρέπει να προστατεύσουμε τους συμπολίτες μας που λόγω της εργασίας τους εκτίθενται περισσότερο και έχουν πιο πολλές πιθανότητες και να μολυνθούν και να μολύνουν περισσότερα άτομα, στην περίπτωση που κολλήσουν οι ίδιοι», τονίζει ο κ. Καραθάνος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...