652
Ο διευθυντής της Νευροχειρουργικής στο «Αχιλλοπούλειο» στις δηλώσεις του στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Μega | YouTube/Mega

«Τον είδα που κούτσαινε», λέει για τον επιθεωρητή του ΟΣΕ ο γιατρός στον Βόλο και απειλεί με μηνύσεις

Protagon Team Protagon Team 8 Μαρτίου 2023, 11:22
Ο διευθυντής της Νευροχειρουργικής στο «Αχιλλοπούλειο» στις δηλώσεις του στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Μega
|YouTube/Mega

«Τον είδα που κούτσαινε», λέει για τον επιθεωρητή του ΟΣΕ ο γιατρός στον Βόλο και απειλεί με μηνύσεις

Protagon Team Protagon Team 8 Μαρτίου 2023, 11:22

Ενα έγγραφο από το Nοσοκομείο Βόλου με την υπογραφή του και το πόρισμα της Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης για τη χορήγηση αναρρωτικής άδειας ενός μήνα (!) στον προϊστάμενο του σταθμάρχη Λάρισας, ήταν αρκετά ώστε να βρεθεί εκτός ψηφοδελτίων ΠΑΣΟΚ ο νευροχειρουργός, Νίκος Χαυτούρας. Ο ίδιος ωστόσο, σε διαδοχικές εμφανίσεις του στην ΕΡΤ και το Mega το πρωί της Τετάρτης, επέμεινε ότι δεν έχει καμία ευθύνη, δηλώνοντας παράλληλα άγνοια για τη θέση του υπαλλήλου του ΟΣΕ που ζήτησε και πήρε την αναρρωτική άδεια.

Ισχυρίστηκε, μάλιστα, ότι είδε από κοντά τον… ασθενή, στο γραφείο του στο «Αχιλλοπούλειο», και διαπίστωσε ότι κούτσαινε. «Μου είπε ότι κούτσαινε. Κλινικά αυτό είδα. Δεν ήμουν σε χώρο εξέτασης, δεν μπορώ να απαγορεύσω να εισέρχεται κανείς μέσα στο νοσοκομείο. Τον έστειλα στα εξωτερικά ιατρεία και έπρεπε να ακολουθηθεί η διαδικασία», περιέγραψε ο κ. Χαυτούρας σε δηλώσεις του στο Μega.

«Δόθηκε μια άδεια. Εγώ τον γνώριζα, αλλά δεν ήταν φίλος, ήταν γνωστός. Δεν γνώριζα τη θέση του στον ΟΣΕ, νόμιζα ότι ήταν συνδικαλιστικά σε κορυφαία όργανα», υποστήριξε, για να συνεχίσει αρνούμενος ότι ήταν αυτός που υπέγραψε την αναρρωτική άδεια στον επιθεωρητή:

«Πολλοί ασθενείς στην αγωνία τους για οτιδήποτε, έναν γνωστό εάν έχουν, έρχονται στο νοσοκομείο. Με πήρε τηλέφωνο και με βρήκε πάνω στην κλινική. Εγώ δεν είχα εξωτερικά ιατρεία. Χθες κάποιοι για τους δικούς τους λόγους έγραψαν –και δυστυχώς δεν έλεγαν την αλήθεια– ότι εγώ έδωσα το παραπεμπτικό ή ότι εγώ έγραψα την άδεια, μόλις τον είδα ότι χώλαινε και είχε θέμα με τη μέση του, μπορεί να το έκανε και υπερβολικά αυτός εκείνη τη στιγμή. Δεν γνώριζα ότι είχε επιτελική θέση στη Λάρισα».

«Εγραψα ότι χρήζει αδείας»

Σε ερώτηση στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή της ΕΡΤ για το έγγραφο (δείτε το κάτω) προς τον επιμελητή γιατρό για να χορηγήσει την άδεια 30 ημερών το οποίο φαίνεται να έχει την υπογραφή του, ο διευθυντής της Νευροχειρουργικής κλινικής του Νοσοκομείου Βόλου απάντησε διευκρινίζοντας ότι το έγγραφο γράφει ότι χρήζει αδείας.

«Ο ασθενής δεν είχε ραντεβού, η αλήθεια είναι ότι πολλοί ασθενείς προσπαθούν να έρθουν έτσι γιατί υπάρχει μεγάλη αναμονή και βρήκε εμένα. Από εκεί και πέρα εγώ είδα ότι έχει πρόβλημα, αλλά εγώ δεν είχα ενεργή θέση σε εξωτερικά ιατρεία […] Εβγαλε εισιτήριο για τα εξωτερικά ιατρεία, ήταν εκεί, εγώ του είπα να πάει στα εξωτερικά ιατρεία και μίλησα με τον γιατρό γιατί δεν είχε ραντεβού […] το έγγραφο λέει ότι χρήζει αδείας, ο συνάδελφος έκρινε. Δεν θα κρίνω εγώ το τι έκρινε […] Δεν είμαστε σε στρατόπεδο, δεν είμαι διοικητής», παρατήρησε χαρακτηριστικά.

«Εγραψα –επανέλαβε– ότι χρήζει αδείας καθώς είδα ότι κούτσαινε και ήξερα ότι είχε και προβλήματα με τη μέση από παλιά, αλλά εγώ δεν μπορούσα να κάνω ολοκληρωμένη εξέταση, έπρεπε να πάει και στα εξωτερικά ιατρεία. Την εξέταση την έκανε ο συνάδελφος όπως έκρινε ο ίδιος».

Δηλώντας οργισμένος για την τροπή που πήρε το θέμα για τον ίδιο (τέθηκε σε αργία και εκτός ψηφοδελτίων ΠΑΣΟΚ), ο Νίκος Χαυτούρας προανήγγειλε μηνύσεις «στον ΥΠΕάρχη και τον διοικητή, θα έπρεπε να το κάνω από την πρώτη στιγμή και να είναι με τη διαδικασία αυτοφώρου γιατί κάνουν παράβαση καθήκοντος, δεν φέρω καμία ευθύνη και πραγματικά είναι όλα παράνομα αυτά που έχουν συμβεί γιατί προσπαθούν να μεταφέρουν την τραγωδία στον Βόλο, να μεταφέρουν το πρόβλημα και τις ευθύνες τους τις κυβερνητικές στον Βόλο».

«Εχω μια πορεία, είμαι πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών [Μαγνησίας], ήμουν εν δυνάμει βουλευτής, η στοχοποίηση είναι ξεκάθαρη ουδεμία ευθύνη φέρω», επέμεινε, δυσαρεστημένος από την απόφαση να μείνει τελικά εκτός ψηφοδελτίων ΠΑΣΟΚ.

«Δεν φέρω ευθύνη εγώ όταν εγώ είμαι ένας αυτόνομος γιατρός και δεν ήμουν ο γιατρός των εξωτερικών ιατρείων, εξέφρασα μια άποψη αλλά δεν είχα εκείνη τη στιγμή εγώ καμία ευθύνη για οτιδήποτε, αλλά και ο συνάδελφος αποφάσισε την άδεια και έχει δικαίωμα και αυτός να εκφράσει την άποψή του… Η διαδικασία σταματάει από την άδεια του επιθεωρητή; Οχι, υπάρχουν δευτεροβάθμια, υπάρχουν διαδικασίες, υπάρχουν επιτροπές άμεσες και επανεξετάζουν την άδεια και μπορεί να συνεχιστεί και η ανάκριση… ρίχνουν σκοπίμως την μπάλα αλλού», τόνισε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...