343
| INTIMEnews

Εκτός ψηφοδελτίων ΠΑΣΟΚ ο γιατρός που υπέγραψε την αναρρωτική στον επιθεωρητή του ΟΣΕ

Protagon Team Protagon Team 7 Μαρτίου 2023, 13:55
|INTIMEnews

Εκτός ψηφοδελτίων ΠΑΣΟΚ ο γιατρός που υπέγραψε την αναρρωτική στον επιθεωρητή του ΟΣΕ

Protagon Team Protagon Team 7 Μαρτίου 2023, 13:55

Με το που έγινε γνωστό το πόρισμα της Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης για το θέμα με την αναρρωτική άδεια που έσπευσε να εξασφαλίσει από το νοσοκομείο Βόλου ο προϊστάμενος του 59χρονου σταθμάρχη στη Λάρισα, ανακοινώθηκε επισήμως από το ΠΑΣΟΚ ότι ο νευροχειρουργός Νικόλας Χαυτούρας – που εμφανίζεται να έχει εγκρίνει την άδεια- τίθεται εκτός των ψηφοδελτίων του  Κινήματος στη Μαγνησία.

Η ενέργεια αυτή, αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, γίνεται «για λόγους αρχής και πολιτικού ήθους», μολονότι -όπως επισημαίνεται- «πρόκειται για παρατυπία που δεν σχετίζεται άμεσα με την τραγωδία και δεν παρακωλύει κατ’ ουδένα τρόπο τη δικαστική και πειθαρχική έρευνα».

«Επισημαίνουμε, ωστόσο, ότι μας προκαλεί αλγεινή εντύπωση η παραμονή στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας του πολιτικά υπεύθυνου για την πολύνεκρη τραγωδία Κώστα Καραμανλή, ο οποίος οκτώ μέρες πριν το δυστύχημα διαβεβαίωνε δημόσια στη Βουλή για την ασφάλεια των σιδηροδρόμων.

»Την περιφρονητική αυτή στάση απέναντι στους θεσμούς και τη διαφάνεια υιοθέτησε άλλωστε και ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρώντας στα ψηφοδέλτιά του τον ομόφωνα καταδικασμένο από το Ειδικό Δικαστήριο, Νίκο Παππά», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση  της Χαριλάου Τρικούπη που καταλήγει:

«Είναι σαφές ποιοι εκπροσωπούν ένα νέο πολιτικό ήθος αντιμετωπίζοντας ριζικά παθογένειες και ποιοι για ασύγκριτα βαρύτερες πράξεις που πλήττουν ευθέως το δημόσιο συμφέρον, δεν κάνουν τίποτα αποτελώντας αναπόσπαστο μέρος τους και καλύπτοντας εγκληματικές ευθύνες».

Ο διευθυντής της Νευροχειρουργικής Κλινικής στο Νοσοκομείο Βόλου, έχει ήδη τεθεί σε αναστολή καθηκόντων και αναμένεται η παραπομπή του στο πειθαρχικό.

Σύμφωνα με έγγραφο (το παραπεμπτικό με τη υπογραφή του Νίκου Χαυτούρα) που παρουσίασε το taxydromos.gr, ο επιθεωρητής προσήλθε στο γραφείο του αναφέροντας αδυναμία βαδίσματος και πόνους στη μέση, σε συνδυασμό με ιστορικό βαριάς κάκωσης – τραυματισμού κάτω άκρων!

Επικαλούμενο πηγές του υπουργείου Υγείας, το ΑΠΕ-ΜΠΕ μετέδωσε νωρίτερα ότι από την ΕΔΕ που διενεργήθηκε για το θεμα της αναρρωτικής, προέκυψε ότι ο επιθεωρητής έλαβε την άδεια, χωρίς να υποβληθεί σε καμία διαγνωστική εξέταση. Αναζήτησε απλά τον διευθυντή της κλινικής που γνωμάτευσε μόνο με την κλινική εικόνα, δίχως καμία άλλη εξέταση, και ακολούθως κατ’ εντολή του διευθυντή, πήρε 30ήμερη αναρρωτική άδεια.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...