908
Xαμόγελα μέχρι δακρύων, για τους Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά, σε παλαιότερο στιγμιότυπο. Τώρα δηλώνουν ανήσυχοι, ο πρώτος με διαρροές και ο δεύτερος με άρθρα | Νίκος Χαλκιόπουλος, Intime News

Μην ακούς τις φήμες

Protagon Team Protagon Team 11 Δεκεμβρίου 2015, 11:25
Xαμόγελα μέχρι δακρύων, για τους Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά, σε παλαιότερο στιγμιότυπο. Τώρα δηλώνουν ανήσυχοι, ο πρώτος με διαρροές και ο δεύτερος με άρθρα
|Νίκος Χαλκιόπουλος, Intime News

Μην ακούς τις φήμες

Protagon Team Protagon Team 11 Δεκεμβρίου 2015, 11:25

Ανεξέλεγκτος μαίνεται ο υπόγειος πόλεμος μεταξύ των διεκδικητών της προεδρίας της ΝΔ, στον απόηχο της φημολογίας των τελευταίων ημερών ότι εντός των επομένων ημερών αποχωρεί από την κούρσα ένας από τους 4, αναφορές, που φωτογράφιζαν κυρίως των Βαγγέλη Μειμαράκη και δευτερευόντως τον Άδωνι Γεωργιάδη. Αμφότεροι αντέδρασαν με έντονο τρόπο και στοχοποιούν το περιβάλλον του Απόστολου Τζιτζικώστα, ως υπεύθυνο για τις ανυπόστατες και αποπροσανατολιστικές διαρροές, όπως λένε χαρακτηριστικά.

Εντονος παραμένει ο προβληματισμός στα ηγετικά κλιμάκια αλλά και σε ιστορικά στελέχη του κόμματος για την επόμενη ημέρα της παράταξης. Χαρακτηριστική είναι η αποστροφή της πρώην υπουργού, Μαριέττας Γιαννάκου, σε συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό Πρακτορείο 104,9 fm ότι «δεν αρκεί μόνο η εκλογή νέου προέδρου του κόμματος, για να πάνε καλά τα πράγματα. Χρειάζονται μεγάλες προσπάθειες και χρειάζεται ομάδα συνεργατών, καθώς οι ιστορίες που ζήσαμε στο παρελθόν, με τον αρχηγό και δύο τρεις φίλους του, γύρω από αυτόν δεν στέκουν».

Την ίδια ώρα, αναστάτωση και συζητήσεις στο γαλάζιο παρασκήνιο έχει προκαλέσει άρθρο του πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, στον ιστότοπο liberal.gr, ο οποίος εμφανίζει εαυτόν ως τον υπερασπιστή του κινήματος των μεταρρυθμίσεων. Θεωρεί ότι αυτό είναι το ιστορικό στοίχημα της χώρας και υπογραμμίζει με νόημα ότι οι μεταρρυθμίσεις ανακόπηκαν με την έλευση του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, όμως μόνον προσωρινά. Ο Αντώνης Σαμαράς υπεραμύνθηκε των κυβερνητικών του πεπραγμένων και επετέθη στη σημερινή κυβέρνηση λέγοντας: «Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να κάνει σχεδόν τα πάντα. Μπορεί να πει τα πιο αδιανόητα ψέματα. Να αυτοδιαψευστεί άπειρες φορές κι όμως να συνεχίσει να ψεύδεται. Αυτή είναι η “δύναμή” του».

Οργή Μεϊμαράκη

«Παίζουμε στο γήπεδο της ανοιχτής πολιτικής, στους ανοιχτούς ορίζοντες της νεοδημοκρατικής βάσης, δεν είμαστε με την πολιτική παράγκα και τα υπόγεια», ήταν η οργισμένη απάντηση συνεργατών του κ. Μεϊμαράκη στις φήμες περί αποχώρησης του. Οι ίδιες πηγές κάνουν λόγο για πανικόβλητο σύστημα και καλούν τους ψηφοφόρους της ΝΔ να πάρουν την τύχη του κόμματος στα χέρια τους, μην επιτρέποντας σε κέντρα και παράκεντρα να νοθεύσουν τη βούληση της εκλογικής βάσης του κόμματος.

Το περιβάλλον Μεϊμαράκη διαψεύδει, εξάλλου, με τρόπο απόλυτο και τη σπερμολογία περί απομάκρυνσης του Ευρυπίδη Στυλιανίδη από το στενό κύκλο συνεργατών του πρώην προέδρου της ΝΔ, τονίζοντας ότι μόλις προχθές ο πρώην βουλευτής Ροδόπης περιόδευσε σε Αχαΐα, Ηλεία και Ζάκυνθο στηρίζοντας την υποψηφιότητα Μεϊμαράκη. Χθες, εξάλλου, ο πρώην πρόεδρος και εκ νέου υποψήφιος, προέβη σε επικοινωνιακό μπαράζ μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha και κάνοντας δύο ομιλίες σε Αχαρνές και Φυλή. Σε γραπτή του δήλωση επετέθη στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, κατηγορώντας τον ότι ξαναρχίζει το θέατρο, προκαλώντας αβεβαιότητα ως προς την εφαρμογή του προγράμματος και βυθίζοντας την οικονομία, αναφερόμενος στην υποτιθέμενη, όπως τη χαρακτήρισε, σύγκρουση της κυβέρνησης με το ΔΝΤ.

Το «man to man» του Τζιτζικώστα

Στον Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στρέφει τα πυρά του ο Απόστολος Τζιτζικώστας, τον οποίο οι τελευταίες δημοσκοπήσεις εμφανίζουν να προηγείται έναντι των ανθυποψηφίων του. «Καλό θα είναι να προσέχει λίγο ο κ. Τσίπρας τι εύχεται. Πολύ σύντομα θα έχει μια ισχυρή αξιωματική αντιπολίτευση και, πιστέψτε με, θα χάσει τον ύπνο του», τόνισε στον ΣΚΑΪ ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, που γνωστοποίησε ότι έχει ήδη έτοιμη τη σκιώδη κυβέρνηση του, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «θα πάμε σε μία αντιπολίτευση man to man».

Ο κ. Τζιτζικώστας κάλεσε εκ νέου τους εκλογείς να προσέλθουν μαζικά στην κάλπη της 20ης Δεκεμβρίου, καθώς, μόνον με αυτόν τον τρόπο θα γίνει πράξη η αλλαγή, που οραματίζεται για το κόμμα. Ο κ. Τζιτζικώστας δεσμεύθηκε ότι ως πρόεδρος θα κινηθεί με απολύτως αξιοκρατικά κριτήρια ως προς την επιλογή των προσώπων, που θα στελεχώσουν τις κομματικές δομές. Παράλληλα επικαιροποιεί και το σχέδιο του για την οικονομία δίδοντας βάρος στην αποκατάσταση της ρευστότητας, στη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, στην υλοποίηση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, στην αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας και στη στήριξη του πρωτογενούς τομέα.

Το «ρολόι» του Κυριάκου Μητσοτάκη

Στον υπόγειο πόλεμο περί αποχωρήσεων από την κούρσα της διαδοχής παρενέβη ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος σε συνέντευξη, που παρεχώρησε χθες στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 τόνισε πως «είμαι βέβαιος ότι θα έχουμε τέσσερις υποψήφιους στις κάλπες της επόμενης Κυριακής. Δεν θα αποχωρήσει κανείς», προσθέτοντας ότι υποχρέωση και των τεσσάρων υποψηφίων είναι να μην βγει τραυματισμένη η ΝΔ από την εσωκομματική διαδικασία. Ο πρώτος τη τάξει βουλευτής της Β’ Αθήνας σημείωσε πως το όραμα του είναι μία μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη. «Θέλω να εκφράσω την Ελλάδα που ξυπνάει νωρίς και κοιμάται αργά», είπε. Ο ίδιος αρνήθηκε ότι έχει κάνει οιαδήποτε μυστική συμφωνία με κάποιων εκ των συνυποψηφίων του, καθώς και ότι έχει προβεί σε κάποιου είδους συναλλαγή πίσω από κλειστές πόρτες. Στενοί συνεργάτες του εξακολουθούν να θεωρούν πως θα υπάρξει δεύτερος γύρος, όπου εκεί θα βρίσκεται και ο κ. Μητσοτάκης. Ο ίδιος πιστεύει ότι η ΝΔ πρέπει να ανοιχτεί στην κοινωνία, εξ ου και καλεί σε κάθε δημόσια τοποθέτηση του για μαζική συμμετοχή, που θα επουλώσει σε μεγάλο βαθμό τις πληγές από το φιάσκο της 22ας Νοεμβρίου.

Αδωνις, ο καλύτερος φίλος του Σαμαρά

Ιδιαίτερα δηκτικός αναφορικά με τα σενάρια, που τον θέλουν να εγκαταλείπει πριν από την 20η Δεκεμβρίου, εμφανίστηκε και ο Άδωνις Γεωργιάδης, που έκανε λόγο για προβοκάτσιες και ψεύτικες δημοσκοπήσεις, δίδοντας στους άσπονδους φίλους του ραντεβού στον πρώτο γύρο της εσωκομματικής διαδικασίας. Στο στρατόπεδο του Άδωνι Γεωργιάδη διαπιστώνουν αυξημένη δυναμική της υποψηφιότητας του και θεωρούν πως αυτός θα αποτελέσει την ευχάριστη έκπληξη των εκλογών την μεθεπόμενη Κυριακή κερδίζοντας τη συμμετοχή του στον δεύτερο γύρο της διαδικασίας.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης υπόσχεται στους Νεοδημοκράτες ψηφοφόρους σκληρή αντιπολίτευση κατά της κυβέρνησης σε όλα τα μέτωπα, προτάσσει ζητήματα ασφάλειας και εθνικής σημασίας, ενώ απορρίπτει σχεδόν εκ προοιμίου οιαδήποτε συζήτηση για την προοπτική συνεργασίας με την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ. Εξακολουθεί, μάλιστα, να παραμένει ο μοναδικός από τους τέσσερις υποψηφίους, που υπεραμύνεται με τέτοιο σθένος τα πεπραγμένα της κυβέρνησης Σαμαρά.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...