123
Η φωτογραφία που τράβηξε ο δορυφόρος Copernicus Sentinel-2 της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας, την Τρίτη. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στην Αττική Οδό | European Space Agency

Το μάτι του δορυφόρου Copernicus στη χιονισμένη Αθήνα

Protagon Team Protagon Team 27 Ιανουαρίου 2022, 16:40
Η φωτογραφία που τράβηξε ο δορυφόρος Copernicus Sentinel-2 της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας, την Τρίτη. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στην Αττική Οδό
|European Space Agency

Το μάτι του δορυφόρου Copernicus στη χιονισμένη Αθήνα

Protagon Team Protagon Team 27 Ιανουαρίου 2022, 16:40

Ο Ευρωπαϊκός Διαστημικός Οργανισμός Διαστήματος (ESA) έδωσε στη δημοσιότητα μια φωτογραφία της χιονισμένης Αττικής, την οποία τράβηξε την Τρίτη ο ευρωπαϊκός δορυφόρος Copernicus Sentinel-2, από ύψος 786 χιλιομέτρων.

Η ESA επισημαίνει ότι «μια ασυνήθιστη χιονοκαταιγίδα σκέπασε τμήματα της Τουρκίας και της Ελλάδας, προκαλώντας διακοπές ρεύματος, χάος στους δρόμους και ματαιώσεις πτήσεων». Αναφέρει ακόμη ότι «πολύ χιόνι έπεσε στην ελληνική πρωτεύουσα για περισσότερες από 12 ώρες στις 24 Ιανουαρίου, αφήνοντας χιλιάδες οδηγούς αυτοκινήτων ακινητοποιημένους στην Αττική Οδό, με όσους δεν διασώθηκαν, να πρέπει να υπομείνουν θερμοκρασίες έως -14 βαθμούς, καθώς η νύχτα έπεφτε».

Ακόμη, επισημαίνεται ότι η χιονοκαταιγίδα «προκάλεσε επίσης παρόμοιο χάος στην Τουρκία» και ότι «είναι αξιοσημείωτο πως οι παραλίες στην Αττάλεια είδαν χιόνι για πρώτη φορά μετά από 29 χρόνια».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...