229
Ιβάν και Αλέξης σε παλαιότερο -πιο ευτυχισμένο- στιγμιότυπο. Τώρα η κυβέρνηση επιχειρεί να διαψεύσει ότι το Μαξίμου έλαβε στοιχεία από αμερικανούς πράκτορες για τη δραστηριότητα του επιχειρηματία | SOOC

Το Μαξίμου διαψεύδει μέσω διαρροών τους Αμερικανούς για τον Σαββίδη

Protagon Team Protagon Team 10 Οκτωβρίου 2018, 17:17
Ιβάν και Αλέξης σε παλαιότερο -πιο ευτυχισμένο- στιγμιότυπο. Τώρα η κυβέρνηση επιχειρεί να διαψεύσει ότι το Μαξίμου έλαβε στοιχεία από αμερικανούς πράκτορες για τη δραστηριότητα του επιχειρηματία
|SOOC

Το Μαξίμου διαψεύδει μέσω διαρροών τους Αμερικανούς για τον Σαββίδη

Protagon Team Protagon Team 10 Οκτωβρίου 2018, 17:17

Με «διαρροή» διάψευσης –και αποφεύγοντας οιαδήποτε επίσημη τοποθέτηση με ανακοίνωση για το θέμα– απάντησε το Μαξίμου στο δημοσίευμα των New York Times για τον ρόλο του Ιβάν Σαββίδη στην υπονόμευση της Συμφωνίας των Πρεσπών και τον ισχυρισμό ότι οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες παρέδωσαν τα ενοχοποιητικά στοιχεία στην ελληνική κυβέρνηση.

Σε αυτόν ειδικά τον ισχυρισμό ότι οι αμερικανικές υπηρεσίες απέκτησαν πρόσβαση σε συγκεκριμένα στοιχεία από τις επικοινωνίες και τις οικονομικές συναλλαγές του Ιβάν Σαββίδη, τα οποία και στη συνέχεια παρέδωσαν στις ελληνικές αρχές, οι κυβερνητικές πηγές υπογράμμισαν ότι «η ελληνική κυβέρνηση ουδέποτε έχει λάβει τα στοιχεία που επικαλείται το δημοσίευμα των New York Times».

Στο συγκεκριμένο σημείο του δημοσιεύματος η νεοϋορκέζικη εφημερίδα αναφέρει ότι αμερικανοί αξιωματούχοι «κατέγραψαν επικοινωνίες τον Ιούνιο στις οποίες φαίνεται ο κ. Σαββίδης να δρα ως ρωσικός παράγων για την υπονόμευση της συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ που θα άνοιγε το δρόμο της τελευταίας για την ένταξη στο ΝΑΤΟ».

Μάλιστα, οι εν λόγω αξιωματούχοι φέρονται να παρέδωσαν τις υποκλαπείσες συνομιλίες στην κυβέρνηση Τσίπρα, η οποία απάντησε προβαίνοντας σε μια ασυνήθιστη διακοπή των σχέσεων με τη Μόσχα, με την απέλαση δύο ρώσων διπλωματών από την Αθήνα και απαγορεύοντας την είσοδο σε άλλα δύο άτομα.

Πάντα κατά τους New York Times, τον περασμένο Ιούνιο από τις παρακολουθήσεις των επικοινωνιών του κ. Σαββίδη (email, SMS, τηλεφωνικές συνδιαλέξεις) οι Αμερικανοί κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι κατέβαλε χρηματικά ποσά στους οργανωτές των διαμαρτυριών για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...