208
Η κυβέρνηση του Μπενιαμίν Νετανιάχου πασχίζει να αντιμετωπίσει το δεύτερο κύμα της πανδημίας | Alex Kolomoisky/Pool via REUTERS

Κορονοϊός: Το Ισραήλ είναι η πρώτη χώρα που επιστρέφει σε lockdown

Protagon Team Protagon Team 12 Σεπτεμβρίου 2020, 11:43
Η κυβέρνηση του Μπενιαμίν Νετανιάχου πασχίζει να αντιμετωπίσει το δεύτερο κύμα της πανδημίας
|Alex Kolomoisky/Pool via REUTERS

Κορονοϊός: Το Ισραήλ είναι η πρώτη χώρα που επιστρέφει σε lockdown

Protagon Team Protagon Team 12 Σεπτεμβρίου 2020, 11:43

Το Ισραήλ είναι και επίσημα η πρώτη χώρα που θα επιστρέψει σε lockdown καθώς απέτυχε να αναχαιτίσει το δεύτερο κύμα πανδημίας του κορονοϊού.

Με βάση τα κατά κεφαλήν κρούσματα, η χώρα βρίσκεται στη χειρότερη θέση παγκοσμίως. Πάνω από 4.000 μολύνσεις καταγράφονται καθημερινά τα τελευταία 24ωρα έναντι μόλις 20 όταν η χώρα έβγαινε από το πρώτο lockdown τον Μάιο.

Υπουργική ομάδα (corona cabinet) διστακτικά αναγκάστηκε να εγκρίνει το νέο lockdown που θα έχει διάρκεια δύο εβδομάδων και θα ξεκινήσει την ερχόμενη Παρασκευή ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι θα συμπέσει με την Εβραϊκή Πρωτοχρονιά κάτι που δείχνει την κρισιμότητα της κατάστασης και το γεγονός ότι η πολιτική ηγεσία δεν έχει εναλλακτική επιλογή για να αντιμετωπίσει τον κορονοϊό.

Υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης του Μπενιαμίν Νετανιάχου που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή θα καθορίσει τις τελευταίες λεπτομέρειες των μέτρων του lockdown που σίγουρα θα απαιτεί από τους πολίτες να μην απομακρύνονται περισσότερα από 500 μέτρα από το σπίτι τους. Σχολεία και εταιρείες θα κλείσουν (εκτός αυτών που θεωρούνται απαραίτητες).

Τα εστιατόρια θα προσφέρουν μόνο delivery και οι τουρίστες θα απαγορεύονται.

Φυσικά, η ζημιά στην οικονομία αναμένεται τεράστια καθώς ήδη το ένα πέμπτο των εργαζομένων βρίσκεται εκτός παραγωγικής διαδικασίας παρόλο που η χώρα έχει βγει από το lockdown εδώ και μήνες, και συγκεκριμένα από τις τελευταίες ημέρες του Μαΐου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...