527
Το ζεύγος Γκέιτς στον Λευκό Οίκο, το 2016 | REUTERS/Yuri Gripas

Το φάντασμα του Επσταϊν πίσω από το διαζύγιο των Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς;

Protagon Team Protagon Team 10 Μαΐου 2021, 20:08
Το ζεύγος Γκέιτς στον Λευκό Οίκο, το 2016
|REUTERS/Yuri Gripas

Το φάντασμα του Επσταϊν πίσω από το διαζύγιο των Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς;

Protagon Team Protagon Team 10 Μαΐου 2021, 20:08

Δύο χρόνια ετοιμάζει το διαζύγιό της σε συνεργασία με τους δικηγόρους της η Μελίντα Γκέιτς, καθώς ανησυχούσε για τις σχέσεις του Μπιλ Γκέιτς με τον καταδικασμένο για παιδεραστία Τζέφρι Επσταϊν.

Η 56χρονη Γκέιτς προσέλαβε το 2019 δικηγόρους από διάφορες εταιρείες για να προετοιμάσει το διαζύγιο, σύμφωνα με την Wall Street Journal.

Το ζευγάρι, που ήταν παντρεμένο επί 27 χρόνια, δεν είχε συνάψει προγαμιαίο συμβόλαιο. Εκτιμάται όμως, ότι οι δύο πλευρές έχουν συμφωνήσει για τους όρους του διαζυγίου, όσον αφορά τον διαμοιρασμό της κοινής τους περιουσίας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Γκέιτς ήταν δυσαρεστημένη και πολύ ανήσυχη μετά την τροπή της υπόθεσης του χρηματιστή Επσταϊν και τις αποκαλύψεις για τις σεξουαλικές του σχέσεις με ανήλικες, οι οποίες τον οδήγησαν στη φυλακή, όπου φέρεται να αυτοκτόνησε, τον Αύγουστο του 2019.

Η Wall Street Journal επικαλείται μία ανώνυμη πηγή που είπε ότι ο Μπιλ Γκέιτς και ο Επσταϊν γνωρίστηκαν το 2011.

Η Μελίντα Γκέιτς προσέλαβε τους δικηγόρους διαζυγίου μετά τις αποκαλύψεις των New York Times για πολλαπλές συναντήσεις του συζύγου της με τον Επσταϊν.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο 65χρονος ιδρυτής της Microsoft είχε περάσει πολλά βράδια στην έπαυλη του χρηματιστή στο Μανχάταν, όπου επίσης βρέθηκε να διανυκτερεύει και ο πρίγκιπας Αντριου, ο οποίος έχει κατηγορηθεί από ανήλικη ότι είχε σεξουαλικές σχέσεις μαζί της σε αυτό το σπίτι.

Ο Μπιλ Γκέιτς είχε απαντήσει ότι οι συναντήσεις του με τον Επσταϊν ήταν για φιλανθρωπικά ζητήματα και εκπρόσωπός του είχε πει ότι έχει μετανιώσει για αυτό και ήταν λάθος του.

«Τον συνάντησα, αλλά δεν είχα ούτε φιλική ούτε επιχειρηματική σχέση μαζί του. Δεν πήγα στο Νέο Μεξικό, τη Φλόριντα ή το Παλμ Μπιτς μαζί του. Υπήρχαν άνθρωποι γύρω του που μου είπαν ότι αν θέλω να συγκεντρώσω χρήματα για την παγκόσμια υγεία και τις φιλανθρωπικές δραστηριότητες, ο Επσταϊν γνωρίζει πολλούς πλούσιους ανθρώπους. Σε όλες τις συναντήσεις ήταν άνδρες παρόντες. Δεν πήγα σε κανένα πάρτι. Δεν δώρισε ποτέ χρήματα σε κάποιον σκοπό που γνωρίζω», είχε δηλώσει το 2019 ο Μπιλ Γκέιτς.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η σύζυγος του Γκέιτς ήταν έξαλλη μαζί του για αυτές τις συναντήσεις.

Ο Τζέφρι Επσταϊν και ο Μπιλ Γκέιτς στην έπαυλη του πρώτου, στο Μανχάταν, το 2011

Οι δύο πλευρές συζητούν τους όρους του διαζυγίου εδώ και μήνες, μέσω των κορυφαίων δικηγόρων που έχουν προσλάβει: η Μελίντα Γκέιτς τον Ρόμπερτ Στέφαν Κόεν, που έβγαλε το διαζύγιο των Μάικλ Μπλούμπεργκ και Ιβάνα Τραμπ, ενώ ο Μπιλ Γκέιτς συνεργάζεται με τις νομικές ομάδες που έχουν εκπροσωπήσει τον Γουόρεν Μπάφετ και τον Μαρκ Ζάκερμπεργκ.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Γκέις μεταβίβασε μετοχές αξίας 2,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων στη σύζυγό του.

Οι Γκέιτς ίδρυσαν το 2000 το διάσημο πλέον Bill & Melinda Gates Foundation, ένα από τα πιο ισχυρά και δραστήρια φιλανθρωπικά ιδρύματα στον κόσμο. Εκτοτε έχουν δαπανήσει τουλάχιστον 53,8 δισ. δολάρια σε μια σειρά από πρωτοβουλίες και δράσεις με σκοπό την καταπολέμηση της φτώχειας και διαφόρων ασθενειών. Σύμφωνα με φορολογικά στοιχεία που επικαλέστηκε το CNBC, το Bill & Melinda Gates Foundation διαθέτει σήμερα πάνω από 51 δισ. δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία. Οι Γκέιτς ανακοίνωσαν ότι θα συνεχίσουν να «συνεργάζονται για το ίδρυμά τους», που καταπολεμά την φτώχεια και τις ασθένειες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...