310
| EPA/JEROEN JUMELET

Το DNA ένωσε ξανά επτά αδέλφια που χωρίστηκαν όταν τα πούλησαν οι γονείς τους

Protagon Team Protagon Team 15 Φεβρουαρίου 2022, 14:36
|EPA/JEROEN JUMELET

Το DNA ένωσε ξανά επτά αδέλφια που χωρίστηκαν όταν τα πούλησαν οι γονείς τους

Protagon Team Protagon Team 15 Φεβρουαρίου 2022, 14:36

Μπροστά σε μια έκπληξη -αλλά και σε μια τραγική ιστορία- ήλθε μια γυναίκα από την Καναδά που αναζητούσε τις πραγματικές της ρίζες.

Η έρευνα της 67χρονης Ρέισα Σπίερ σε ιστότοπους έρευνας DNA έδειξε ότι ήταν ένα από πολλά αδέλφια, από τα οποία τα πέντε είχαν δοθεί για υιοθεσία σε οικογένειες στον Καναδά και τις ΗΠΑ. Πίσω από τις υιοθεσίες κρύβονταν πωλήσεις σε μια εποχή που οι νόμοι για την αγοραπωλησία βρεφών ήταν χαλαροί.

Η Σπίερ, όπως γράφουν οι Times, είχε τρία ετεροθαλή αδέλφια από την βιολογική της μητέρα και οκτώ από τον βιολογικό της πατέρα. Στην πορεία η έρευνα αποκάλυψε παραποιημένα πιστοποιητικά γέννησης για έξι αδέλφια που δόθηκαν για υιοθεσία.

Η ίδια γνώριζε από νεαρή ότι είχε υιοθετηθεί από τους Εβραίους γονείς της, αλλά ως τα 51 της, όταν διαγνώστηκε με καρκίνο στο στήθος, δεν είχε σκεφτεί να αναζητήσει το παρελθόν της. Αγωνιούσε πάντως αν υπήρχε κίνδυνος να περάσουν και στην κόρη της τα γονίδια BRCA που ενέχονται στην πρόκληση καρκίνου.

Ωστόσο, επειδή ήταν υιοθετημένη, δεν έγινε δεκτό το αίτημα για έλεγχο. Την ρώτησαν, όπως λέει, αν είχε συγγενή πρώτου βαθμού με καρκίνο, αλλά δεν γνωριζε κανέναν.

Στα 62α γενέθλιά της έλαβε δώρο ένα τεστ DNA, από αυτά που διατίθενται στο εμπόριο. Αφενός έμαθε ότι δεν είχε την επικίνδυνη μετάλλαξη στα γονίδια, αφετέρου έμαθε για την αδελφή της, τη Ρένε Χολμ που ζούσε στη Μασαχουσέτη και ήταν 2,5 χρόνια νεότερη από την ίδια. Και τα δύο κορίτσια είχαν δοθεί για υιοθεσία – άγνωστο όμως γιατί.

Το DNA από ένα διαφορετικό ιστότοπο έδειξε ότι σχετίζεται με τον Μπομπ Μπρίντγουικ, 73 ετών από το Τορόντο. Αυτός είπε ότι μεγάλωσε στο Μόντρεαλ με τέσσερα αδέλφια και ότι η μητέρα του γεννούσε κάθε χρόνο από το 1949 ως το 1957. Κάθε φορά που εξαφανιζόταν ένα παιδί, η οικογένεια έμοιαζε να έχει περισσότερα χρήματα. Αργότερα, δε, έμαθε από ένα από τα αδέλφια του ότι κάθε παιδί πουλιόταν για 10.000 δολάρια Καναδά.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...