428
Η Κάθι, σύζυγος του ποδοσφαιριστή Ματς Χούμελς, διαφημίζει παιδικά ρούχα | Facebook

Το «αστέρι» του γερμανικού Instagram κατηγορείται για «κεκαλυμμένες διαφημίσεις»

Protagon Team Protagon Team 13 Φεβρουαρίου 2019, 22:16
Η Κάθι, σύζυγος του ποδοσφαιριστή Ματς Χούμελς, διαφημίζει παιδικά ρούχα
|Facebook

Το «αστέρι» του γερμανικού Instagram κατηγορείται για «κεκαλυμμένες διαφημίσεις»

Protagon Team Protagon Team 13 Φεβρουαρίου 2019, 22:16

Πού τελειώνει η δημοσιοποίηση προσωπικών και οικογενειακών στιγμών στο Ιnstagram και πού αρχίζει η -κεκαλυμμένη- διαφήμιση προϊόντων για την αποκόμιση οικονομικού κέρδους;

Αυτό αναρωτιέται, σύμφωνα με τους βρετανικούς Times, μια μήνυση που κατατέθηκε από την γερμανική Ένωση Διαφημιστών στα Κοινωνικά Δίκτυα (VSW) εναντίον της διάσημης, στη χώρα της, instagramer Κάθι Χούμελς, συζύγου του διεθνούς ποδοσφαιριστή Ματς Χούμελς.

Η 31χρονη Χούμελς, που έχει έναν από τους πιο «δραστήριους» και δημοφιλείς λογαριασμούς στο Instagram, δημοσιεύει καθημερινά φωτογραφίες της ίδιας αλλά και του νεογέννητου γιου της δίπλα σε παιχνίδια, ρούχα και διάφορα προϊόντα, αποσπώντας αμέτρητα likes από τους 467.000 followers.

Σε κάποιες από τις αναρτήσεις της αυτές, επισημαίνει: «Πληρωμένο ποστ» (Werbung στα γερμανικά), όμως στην συντριπτική τους πλειοψηφία μιλάμε για μια κραυγαλέα (και) κεκαλυμμένη διαφήμιση, κάτι που προκάλεσε την αντίδραση της VSW.

Μια επίμαχη «κεκαλυμμένη διαφήμιση» προϊόντων με τον μικρό της γιο

«Η δημοτικότητα της στα κοινωνικά δίκτυα καθιστά το κάθε ποστ της κυρίας Χούμελς σε εμφανή διαφήμιση. Ακόμη κι αν δεν έχει λαμβάνειν αμοιβές για τις αναρτήσεις της αυτές, αυτές συνεχίζουν να αποτελούν εργαλείο που χρησιμοποιεί στο επιχειρηματικό μοντέλο που ακολουθεί», ήταν η ανακοίνωση της Ένωσης, που φέρνει ως τρανταχτό παράδειγμα δυο φωτογραφίες με τον γιο της δίπλα σε λούτρινα κουκλάκια γνωστής φίρμας και πάνω σε μια παιδική φλοκάτη επίσης πασίγνωστης εταιρείας.

Από την πλευρά της η Χούμελς υποστήριξε πως «ήμουν απολύτως ειλικρινής και δεν κορόιδεψα κανέναν», επισημαίνοντας πως είναι ξεκάθαρος ο διαχωρισμός ανάμεσα στα πληρωμένα, διαφημιστικά ποστ και σε αυτά που αφορούν σε οικογενειακές της στιγμές.

Ακόμη μια επίμαχη «κεκαλυμμένη διαφήμιση» προϊόντων

Υποστήριξε πως θεωρεί το προφίλ της στο Instagram ως ένα «γυναικείο περιοδικό» και υποσχέθηκε να πάει την υπόθεση μέχρι τέλους, ως το Συνταγματικό Δικαστήριο της χώρας, μέχρι να δικαιωθεί.

«Νιώθω άσχημα γιατί έχω εμπλακεί σε αυτή την χαζή νομική υπόθεση», έγραψε η ίδια στο Instagram, καταλήγοντας: «παλεύω για όλους ΕΜΑΣ και την ελευθερία της έκφρασής ΜΑΣ».

Η -έγκυος- Χούμελς διαφημίζει (ξανά) παιδικά ρούχα

«Δεν μου φαίνεται και τόσο πιθανό η κυρία Χούμελς να τα κάνει όλα αυτά από άδολη αγάπη και αφοσίωση στους followers της», τόνισε με την σειρά της η πρόεδρος του δικαστηρίου Μόνικα Ράιν, προσθέτοντας πως «όντως η κατηγορούμενη έχει θολώσει τα όρια ανάμεσα στις εμπορικές και τις προσωπικές αναρτήσεις».

Η ετυμηγορία του δικαστηρίου θα ανακοινωθεί στις 29 Απριλίου.

Η Χούμελς με ρούχα γερμανικού οίκου μόδας -αυτή τη φορά όμως, το ποστ της έχει την ένδειξη «πληρωμένη ανάρτηση»

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...