475
|

Το «ανθρώπινο λάθος» τη νύχτα της δολοφονίας στα Γλυκά Νερά που οδήγησε στην ομολογία Αναγνωστόπουλου

Protagon Team Protagon Team 18 Ιουνίου 2021, 09:23

Το «ανθρώπινο λάθος» τη νύχτα της δολοφονίας στα Γλυκά Νερά που οδήγησε στην ομολογία Αναγνωστόπουλου

Protagon Team Protagon Team 18 Ιουνίου 2021, 09:23

Στις δηλώσεις του τις τελευταίες εβδομάδες, ο πρόεδρος των Αστυνομικών Νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης, επαναλάμβανε τη βεβαιότητα ότι η Αστυνομία θα λύσει το μυστήριο με το άγριο έγκλημα στα Γλυκά Νερά. Και το πρωί της Παρασκευής, λίγες ώρες μετά την ομολογία του Χαράλαμπου Αναγνωστόπουλου ότι ήταν αυτός που έπνιξε την 20χρονη γυναίκα του, Καρολάιν, μέσα στο σπίτι της οδού Παναγούλη, ο κ. Καλλιακμάνης μετέφερε αυτό που του είχαν πει από την πρώτη στιγμή οι συνάδελφοί του: ότι εξαρχής είχαν την αίσθηση ότι δράστης ήταν ο 33χρονος πιλότος.

Βασίστηκε και επικαλέστηκε την πολύτιμη –για την εξιχνίαση τέτοιου είδους υποθέσεων– εμπειρία τους, καθώς όπως είπε, πολύ σπάνια η πρώτη εντύπωση των συναδέλφων του είναι λανθασμένη.

«Οι αστυνομικοί είδαν ένα σπίτι που ήταν πολύ “ψαγμένο”. Οταν μπαίνουν διαρρήκτες αδειάζουν τα πάντα. Οι αστυνομικοί είδαν ψυχρότητα όταν έλυσαν τον κατηγορούμενο πιλότο, από μεριάς του. Ο δράστης δεν υποτίθεται ότι γνώριζε; Γιατί ρώτησε αν η Καρολάιν είναι νεκρή; Είπε δυο λόγια και μετά πήρε το παιδί στην αγκαλιά», περιέγραψε ο πρόεδρος των Αστυνομικών ΝΑ Αττικής.

Τίποτα, είπε, δεν θύμιζε διάρρηξη. «Τα ρούχα της ντουλάπας ήταν ριγμένα με τέτοιο τρόπο ώστε να φανεί πως ήταν ληστεία. Τους είπε ο πιλότος ότι τα χρήματα ήταν στο κουτί του επιτραπέζιου Monopoly και οι υποτιθέμενοι δράστες ανοίξαν μόνο το επιτραπέζιο;».

Οπως αποκάλυψε ο κ. Καλλιακμάνης, ο συνάδελφός του αστυνομικός που πρώτος μπήκε στο σπίτι της οδού Παναγούλη, αντιλήφθηκε την περίεργη συμπεριφορά του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου και πήρε το παιδί από τα χέρια του δράστη. «Οπως γνωρίζετε», εξήγησε, «αυτά δεν μπορούσαμε να τα αποκαλύψουμε τότε».

«Ο συνάδελφος που κρατούσε το μωρό στην αγκαλιά το έκανε από αγάπη, για προστατέψει το μωρό, επειδή ο νους του πήγε στο κακό. Τότε μου είπε πως είχε την αίσθηση ότι τον φόνο τον διέπραξε ο σύζυγος», ανέφερε στις δηλώσεις του το πρωί της Παρασκευής στον ΣΚΑΪ.

Οσο για το πώς δέθηκε ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος (αν δηλαδή το έκανε μόνος του ή είχε τη βοήθεια άλλου προσώπου), ο κ. Καλλιακμάνης δεν ήταν σε θέση να απαντήσει και μετέφερε ξανά αυτό που του είπε ο αστυνομικός: «Μου έλεγε πνιχτά “λύσε με, πνίγομαι”, του έκοψα γρήγορα τους σπάγκους, χωρίς να μπορέσω να αντιληφθώ αν κρατούσε τους κόμπους, χωρίς στην ουσία να είναι δεμένος ή όχι, κανονικά».

Αστυνομικές πηγές μιλούσαν εδώ και εβδομάδες για την ενστικτώδη αντίδραση του άνδρα της ΕΛ.ΑΣ. που πρώτος μπήκε στη μεζονέτα της οδού Παναγούλη και έσπευσε να λύσει τον δεμένο και φιμωμένο σύζυγο της Καρολάιν. Οπως ήταν επόμενο, εκείνη τη στιγμή δεν κατέστη να επιβεβαιωθεί αν και πώς ήταν δεμένος ο Χαράλαμπος Αναγνωστόπουλος. Το «λάθος» όμως αυτό ήταν αρκετό, σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα στοιχεία, που δεν συμβάδιζαν με όσα είχε πει στην κατάθεσή του ο πιλότος, για να οδηγήσει στην ομολογία του.

Ο Καλλιακμάνης δήλωσε επίσης σίγουρος ότι ο Αναγνωστόπουλος σκότωσε και τον σκύλο. «Ο σκύλος ήταν δεμένος, κρεμασμένος στη κουπαστή. Πώς ένας σκύλος που βρίσκεται μέσα στο σπίτι έχει λουρί;» ήταν το ερώτημα που έθεσε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...