354
Στιγμιότυπο από την τηλεδιάσκεψη με το διευθυντικό στέλεχος της Google | Twitter

Τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Google για την Ευρώπη

Protagon Team Protagon Team 5 Ιουνίου 2020, 15:53
Στιγμιότυπο από την τηλεδιάσκεψη με το διευθυντικό στέλεχος της Google
|Twitter

Τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Google για την Ευρώπη

Protagon Team Protagon Team 5 Ιουνίου 2020, 15:53

Η δυνατότητα εμβάθυνσης της συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών βρέθηκε στο επίκεντρο της τηλεδιάσκεψης που είχε την Πέμπτη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον πρόεδρο της Google για τις δραστηριότητες στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική, Ματ Μπρίτιν.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην καλλιέργεια ψηφιακών δεξιοτήτων στην ελληνική αγορά εργασίας και στην ανάδειξη των πολιτιστικών θησαυρών της χώρας μας μέσω της τεχνολογίας.

Ο Πρωθυπουργός σημείωσε ότι η ανάπτυξη ψηφιακών δεξιοτήτων αποτελεί κρίσιμο ζήτημα για την Ελλάδα και για την κυβέρνηση, επισημαίνοντας παράλληλα ότι η παροχή πιστοποίησης από μία εταιρεία του διαμετρήματος της Google προσδίδει πρόσθετη αξία και αναγνώριση.

Από την πλευρά του ο Ματ Μπρίτιν απάντησε ότι η Google ασχολείται εκτενώς με την ψηφιακή κατάρτιση, προσθέτοντας ότι κατά τη διάρκεια της καραντίνας εκπαίδευσε 5.000 ανθρώπους από τον τουριστικό κλάδο της χώρας σε ψηφιακές δεξιότητες. Τονίστηκε παράλληλα, από αμφότερες τις πλευρές, η σημασία ανάπτυξης τόσο εργασιακών δεξιοτήτων όσο και επιχειρηματικών προσόντων.

Στο μέτωπο του πολιτισμού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι, πέραν της δημιουργίας ενός ψηφιακού αποθετηρίου, η Ελλάδα αναζητά τρόπους προκειμένου να διευρύνει τις δυνατότητες του πώς μπορεί κάποιος να επισκεφθεί ή να απολαύσει τα μοναδικά έργα και μνημεία που προσφέρει η χώρα μας.

Ο Ματ Μπρίτιν είναι επικεφαλής της Google για τις δραστηριότητες στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης παρουσιάστηκαν επίσης οι υπόλοιποι στρατηγικοί άξονες του κυβερνητικού σχεδιασμού όσον αφορά την ανάπτυξη και αξιοποίηση των ψηφιακών εφαρμογών, με κύριο μέλημα τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και την απλοποίηση των συναλλαγών τους με το Δημόσιο.

Με την ευκαιρία της τηλεδιάσκεψης, ο πρόεδρος της Google για την Ευρώπη συνεχάρη τον Πρωθυπουργό για τη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης στην Ελλάδα, εκφράζοντας τον θαυμασμό του για τις αποτελεσματικές ενέργειες της κυβέρνησης.

Στην τηλεδιάσκεψη έλαβαν μέρος, από την πλευρά της κυβέρνησης, ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, ο προϊστάμενος του Οικονομικού Γραφείου της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης, και o επικεφαλής Δημιουργικού Σχεδιασμού, Στιβ Βρανάκης.

Από την πλευρά της Google συμμετείχαν η Πέγκυ Αντωνάκου, γενική διευθύντρια Νοτιοανατολικής Ευρώπης, η Giorgia Abeltino, διευθύντρια Κυβερνητικών Σχέσεων Νότιας Ευρώπης και η Στέλλα Τσομώκου, σύμβουλος Κυβερνητικών Σχέσεων Google Ελλάδας.