256
To ρωσικό δεξαμενόπλοιο που δεσμεύθηκε στην Κάρυστο | https://vesseljoin.com/vessel/pegas/

Τι θα γίνει με το ρωσικό «Pegas» στην Κάρυστο;

Protagon Team Protagon Team 19 Απριλίου 2022, 10:53
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 19/04/2022 15.35
To ρωσικό δεξαμενόπλοιο που δεσμεύθηκε στην Κάρυστο
|https://vesseljoin.com/vessel/pegas/

Τι θα γίνει με το ρωσικό «Pegas» στην Κάρυστο;

Protagon Team Protagon Team 19 Απριλίου 2022, 10:53
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 19/04/2022 15.35

Οπως πρώτο έγραψε το Protagon τη Μ. Δευτέρα, το ρωσικό δεξαμενόπλοιο «Pegas», με το που εισήλθε -λογω μηχανικής βλάβης- στο αγκυροβόλιο Καρύστου, δεσμεύθηκε με απόφαση της Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, στο πλαίσιο εφαρμογής των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ σε πλοία ρωσικών συμφερόντων.

Εμφορτο με πετρέλαιο, το «Pegas, στο οποίο επιβαίνουν 19 ρώσοι ναυτικοί, παραμένει δεσμευμένο στο αγκυροβόλιο της Καρύστου και το ερώτημα είναι ποια θα είναι η τύχη του πλοίου, του φορτίου του και του πλρώματος που παραμένει εγκλωβισμένο για πέμπτη μέρα.  Κατά πληροφορίες που δεν έχει καταστεί δυνατόν να επιβεβαιωθούν, η δέσμευση δεν αφορά το φορτίο αλλά μόνο το πλοίο.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το ρωσικό δεξαμενόπλοιο λόγω μηχανικής βλάβης συνοδευόταν από ρυμουλκό με προορισμό την Πελοπόννησο, όπου θα γινόταν η μεταφόρτωση του πετρελαίου σε άλλο δεξαμενόπλοιο, όμως στο Κάβο Ντόρο, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών αγκυροβόλησε στη θαλάσσια περιοχή της Καρύστου.

Η διαχειρίστρια εταιρεία φέρεται να καταβάλλει προσπάθεια ώστε να αποδείξει ότι δεν ανήκει στον κατάλογο με τις κυρώσεις.

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, μεταξύ άλλων οι Ρώσοι επικαλούνται έγγραφα που όπως υποστηρίζουν, δείχνουν ότι το πλοίο είχε μεταβιβαστεί πριν την 24η Φεβρουαρίου οπότε και ξεκίνησε η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, σε εταιρεία η οποια δεν υπόκειται σε περιορισμούς και κυρώσεις.

Σε ανάρτησή της η ρωσική πρεσβεία δηλώνει ότι «ελέγχει τις πληροφορίες που εμφανίστηκαν στα ελληνικά ΜΜΕ για τη δέσμευση του πετρελαιοφόρου Pegas στην περιοχή της Εύβοιας με 19 ναυτικούς στο πλοίο».  «Είμαστε σε επαφή με τις ελληνικές αρχές για το θέμα», αναφέρει (δείτε κάτω την ανάρτηση).

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...