299
Ο Χάρης Θεοχάρης κατά την επίσκεψή του στο Ηράκλειο της Κρήτης | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ

Θεοχάρης από την Κρήτη: «Γιατρός» της οικονομίας ο τουρισμός

Protagon Team Protagon Team 22 Ιουλίου 2021, 11:43
Ο Χάρης Θεοχάρης κατά την επίσκεψή του στο Ηράκλειο της Κρήτης
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ

Θεοχάρης από την Κρήτη: «Γιατρός» της οικονομίας ο τουρισμός

Protagon Team Protagon Team 22 Ιουλίου 2021, 11:43

Η επιδημία της Covid-19 επανακάμπτει μεν, και μάλιστα με έμφαση σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς –Μύκονο, Πάρο, Κρήτη κ.λπ., νησιά που η «Καθημερινή» χαρακτήρισε στο κεντρικό άρθρο της «υπερμεταδότες» του κορονοϊοϋ– όμως ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, όχι μόνο επιμένει ότι ο τουρισμός δεν σχετίζεται με την παρατηρούμενη έξαρση, αλλά τον περιγράφει και ως τον… γιατρό της ελληνικής οικονομίας.

Μέρα με την ημέρα και εβδομάδα με την εβδομάδα επιχειρείται «με σκληρή δουλειά» να κερδηθεί το στοίχημα του τουρισμού, ανέφερε ο κ. Θεοχάρης την Πέμπτη, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη.

Ο υπουργός Τουρισμού επανέλαβε την έκκληση για εμβολιασμό, διευκρινίζοντας ότι η όποια αισιοδοξία υπάρχει στηρίζεται στη σκληρή δουλειά και ότι η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα «που επιμένει ότι η ισορροπία και η υγειονομική ασφάλεια είναι το διαβατήριο».

Αναφερόμενος στον τουρισμό, τόνισε ότι πρόκειται για τον «γιατρό της οικονομίας», προσθέτοντας πως το άνοιγμα της σεζόν «συνοδεύεται από επαγρύπνηση και με βασικό κλειδί τον εμβολιασμό». «Τώρα θέλουμε έναν “γιατρό” να μας βάλει σε τάξη, γιατί η οικονομία έχει περάσει δύσκολα. Πρέπει να πείσουμε τους συμπολίτες μας ότι, για το δικό τους καλό πρώτα και μετά για το καλό όλων των άλλων, πρέπει να εμβολιαστούν. Οι μεταλλάξεις θα έρχονται η μία μετά την άλλη, η ταχύτητα μετάλλαξης αυξάνει από τη μία μετάλλαξη στην άλλη», επεσήμανε.

Για τις μεταλλάξεις του ιού, ο υπουργός είπε ότι κανένας δεν μπορεί να νιώθει προστατευμένος «αν δεν έχει εμβολιαστεί και δεν τηρεί τα μέτρα προστασίας» και μίλησε για την προσπάθεια που γίνεται προκειμένου η χώρα μας να μην μπει στο «κόκκινο».

Ο περιφερειάρχης Κρήτης εξήγησε στον κ. Θεοχάρη ότι η Περιφέρεια στηρίζει την προσπάθεια των εμβολιασμών και αναφέρθηκε στην άριστη, όπως τη χαρακτήρισε, συνεργασία με το υπουργείο, ενώ πρόσθεσε πως το στοίχημα για τον τουρισμό είναι ζωτικής σημασίας για το νησί και την τοπική οικονομία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...