278
|

Θεοδωρικάκος για Εβρο: Ο ΣΥΡΙΖΑ να σταματήσει να συκοφαντεί την ελληνική αστυνομία

Protagon Team Protagon Team 16 Αυγούστου 2022, 14:35

Θεοδωρικάκος για Εβρο: Ο ΣΥΡΙΖΑ να σταματήσει να συκοφαντεί την ελληνική αστυνομία

Protagon Team Protagon Team 16 Αυγούστου 2022, 14:35

«Η Ελληνική Αστυνομία αξίζει τον σεβασμό και την στήριξη όλων και όχι τις επιθέσεις που δέχτηκε από την αξιωματική αντιπολίτευση και διάφορους άλλους»: αυτό τόνισε την Τρίτη ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, σε ανάρτησή του στα social media, αναφερόμενος στη διάσωση από την Ελληνική Αστυνομία 38 παράτυπων μεταναστών στον Έβρο –μια υπόθεση που προκάλεσε και πολιτική αντιπαράθεση.

Τούτο διότι ο μεν ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε να εργαλειοποιήσει πολιτικά την όλη ιστορία κατηγορώντας την κυβέρνηση για «απάθεια και απροθυμία» να κινητοποιηθεί «ακόμη και όταν διακυβεύονται ζωές παιδιών», ενώ από την πλευρά του ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης παρέπεμπε σε προηγούμενη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. που υποστήριζε πως δεν είχε εντοπιστεί ανθρώπινη παρουσία σε σημείο εντός ελληνικής επικράτειας. Ο κ. Θεοδωρικάκος δεν ήταν τόσο διακριτικός: με ανακοίνωση του υπουργείου κατήγγειλε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «κατηγορούν την Ελλάδα τοποθετούμενοι υπέρ εκείνων που δεν διστάζουν να εργαλειοποιούν δυστυχισμένους ανθρώπους. Αυτές τις τακτικές υπερασπίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ, ενάντια στην πατρίδα μας, ενάντια στις αρχές και τις αξίες του ευρωπαϊκού πολιτισμού».

Ο κ. Θεοδωρικάκος επανήλθε την Τρίτη με ανάρτηση στο Facebook αυτή τη φορά, στην οποία ανέφερε:

«Το περιστατικό διάσωσης 38 παράτυπων μεταναστών στον Έβρο, αποδεικνύει πόσο ιδιαίτερα σύνθετη και δύσκολη είναι η αποστολή της ελληνικής αστυνομίας στα ελληνοτουρκικά σύνορα που είναι και σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία.

Οι αστυνομικοί μας μαζί με τον ελληνικό στρατό, φρουροί των συνόρων, βρίσκονται καθημερινά αντιμέτωποι με επιχειρήσεις παράνομης διακίνησης παράτυπων μεταναστών από κυκλώματα και τη γειτονική Τουρκία.

Η ελληνική αστυνομία σέβεται το Διεθνές Δίκαιο, προασπίζει την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας και ταυτόχρονα προστατεύει τις ανθρώπινες ζωές. Αξίζει τον σεβασμό και την στήριξη όλων και όχι τις πρωτοφανείς συκοφαντικές επιθέσεις που δέχτηκε από την αξιωματική αντιπολίτευση και διάφορους άλλους τις τελευταίες ημέρες».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...