229
Aπό παλαιότερη νατοϊκή ναυτική άσκηση - Το Καστελόριζο ενοχλεί ξανά τους γείτονες | X/SM_Difesa/ NATO Standing Naval Forces

«Θαλασσοταραχή» στην ελληνοτουρκική προσέγγιση: Τουρκική Navtex για νατοϊκή άσκηση σε ελληνικά ύδατα πριν από τα ΜΟΕ!

Protagon Team Protagon Team 22 Απριλίου 2024, 10:28
Aπό παλαιότερη νατοϊκή ναυτική άσκηση - Το Καστελόριζο ενοχλεί ξανά τους γείτονες
|X/SM_Difesa/ NATO Standing Naval Forces

«Θαλασσοταραχή» στην ελληνοτουρκική προσέγγιση: Τουρκική Navtex για νατοϊκή άσκηση σε ελληνικά ύδατα πριν από τα ΜΟΕ!

Protagon Team Protagon Team 22 Απριλίου 2024, 10:28

Μόλις λίγες ώρες από τη νέα συνάντηση των αντιπροσωπειών Ελλάδας και Τουρκίας για τα «περίφημα» Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (τη Δευτέρα στην Αθήνα, στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας), οι Τούρκοι προέβησαν σε μία ακόμη πρόκληση –πιάνοντας το νήμα από την επίσημη αντίδραση της Αγκυρας για την ανακήρυξη του θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο– εκδίδοντας τώρα οδηγία ΝΑVTEX για άσκηση του ΝΑΤΟ στα ελληνικά χωρικά ύδατα!

Συγκεκριμένα, από τον Σταθμό Ηρακλείου εκδόθηκε NAVTEX HA14 -354/25 για την πραγματοποίηση, τη Δευτέρα 22 Απριλίου, στρατιωτικών δραστηριοτήτων χωρίς πυρά Νατοϊκών Δυνάμεων στην περιοχή της θάλασσας του Καστελόριζου.

Η Αγκυρα δεν έχασε χρόνο και έσπευσε να εκδώσει τη δική της αναγγελία για την ίδια άσκηση, υποστηρίζοντας ότι οι ελληνικές αρχές ήταν αναρμόδιες!

Με τη NAVTEX 0394/24 οι τουρκικές Αρχές δηλώνουν ότι ο Σταθμός Ηρακλείου εξέδωσε αναγγελία η οποία αφορά περιοχή για την οποία η ευθύνη έκδοσης NAVTEX ανήκει στην Τουρκία και για τον λόγο αυτό… επανεκδίδει την αναγγελία για την πραγματοποίηση της νατοϊκής άσκησης στην περιοχή.

Και όλα αυτά ενώ τη Δευτέρα είναι προγραμματισμένο να εκκινήσει ο διάλογος για τα ΜΟΕ και την Παρασκευή η αντίστοιχη συνάντηση, στην Κωνσταντινούπολη, για τη λεγόμενη θετική ατζέντα.

Επικεφαλής των δύο αντιπροσωπειών στις οποίες μετέχουν ανώτατοι και ανώτεροι αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών, ο πρέσβης Θεοχάρης Λαλάκος και ο υφυπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μπουράκ Ακτσαπάρ, αντιστοίχως.

Υπενθυμίζεται ότι η προηγούμενη συνάντηση για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης είχε λάβει χώρα στις 13 Νοεμβρίου 2023 στην Αγκυρα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...