455
Ακόμη και οι New York Times θεωρούν ότι η «αναμέτρηση» ανάμεσα στην Τρας και το μαρούλι θα είναι αμφίρροπη | YouTube, Daily Star

Θα «μαραθεί» πρώτα η Λιζ Τρας ή το μαρούλι;

Protagon Team Protagon Team 20 Οκτωβρίου 2022, 14:25
Ακόμη και οι New York Times θεωρούν ότι η «αναμέτρηση» ανάμεσα στην Τρας και το μαρούλι θα είναι αμφίρροπη
|YouTube, Daily Star

Θα «μαραθεί» πρώτα η Λιζ Τρας ή το μαρούλι;

Protagon Team Protagon Team 20 Οκτωβρίου 2022, 14:25

Καθώς η πρωθυπουργός της Βρετανίας Λιζ Τρας βλέπει την υποστήριξη προς το πρόσωπό της να μειώνεται και αναζητεί λύση στο χάος που έχει δημιουργηθεί στην κυβέρνησή της, ένα σχόλιο του Economist έθετε σε κίνηση τα γρανάζια της πολιτικής σάτιρας και γέννησε ένα αστείο που κάνει θραύση στο Διαδίκτυο.

Ο Economist σχολίασε στις 11 Οκτωβρίου ότι οι ημέρες που η Τρας είχε την κατάσταση υπό έλεγχο ως πρωθυπουργός -πριν από τις 10 ημέρες πένθους για τον θάνατο της Βασίλισσας Ελισάβετ και το επεισόδιο με τον μίνι προϋπολογισμό που λίγο έλειψε να οδηγήσει σε κατάρρευση της κυβέρνησή της- ήταν μόλις… επτά. Δηλαδή, «περίπου όσο αντέχει στο ράφι ένα μαρούλι».  

Με αφορμή το σχόλιο αυτό, η βρετανική ταμπλόιντ εφημερίδα Daily Star αγόρασε ένα μαρούλι από ένα σούπερ μάρκετ Tesco, έβαλε επάνω μια περούκα και το τοποθέτησε δίπλα σε μια φωτογραφία της Λιζ Τρας. Το βίντεο, που τρέχει σε ζωντανή ροή στο YouTube, προσελκύει το ζωηρό ενδιαφέρον των χρηστών του Διαδικτύου. Δίπλα στο μαρούλι, που είναι ουσιαστικά μια καρικατούρα της Τρας, υπάρχει μεταξύ άλλων ένα βαζάκι με το δημοφιλές στη Βρετανία άλειμμα Marmite που θεωρείται ιδανικό για σάντουιτς. Και φυσικά ένα ρολόι. 

Η ζωντανή ροή του χιουμοριστικού πειράματος για την Λιζ Τρας στο YouTube

Τα σχόλια στα social media για το μαρούλι και την Τρας δεν έχουν σταματήσει ενώ το αστείο έφτασε μέχρι την ηλεκτρονική σελίδα των New York Times που κοινοποίησαν το βίντεο και σχολίασαν ότι κατά τις έξι πρώτες ημέρες που το μαρούλι βρίσκεται στο προσκήνιο δεν έχει μαραθεί. Το μαρούλι μπορεί γενικά να παραμείνει φρέσκο για επτά έως δέκα ημέρες μέσα στο ψυγείο, αλλά όπως σημείωσε η εφημερίδα αν βρίσκεται σε ένα τραπέζι και φοράει περούκα, οι αντοχές του ενδέχεται να μειωθούν.

«Η διάρκεια της πολιτικής ζωής της Τρας είναι λιγότερο βέβαιη. Οι πιέσεις στην πρωθυπουργό αυξάνονται σταθερά, αλλά η ίδια αντέκρουσε την Τετάρτη όσους της ζήτησαν να παραιτηθεί» σχολίασαν οι New York Times. Το σχέδιό της Τρας για τη μείωση των φόρων για τους πλούσιους προκάλεσε θύελλα στις αγορές και στο κόμμα της που την ανάγκασε να αναθεωρήσει πλήρως την πολιτική της και να απολύσει τον υπουργό Οικονομικών.

Tην Τετάρτη ο βρετανικός Τύπος έκανε λόγο για εικόνα διάλυσης στη βρετανική κυβέρνηση και στο Συντηρητικό Κόμμα έπειτα από μια ψηφοφορία στη Βουλή των Κοινοτήτων, από την οποία απείχαν δεκάδες κυβερνητικοί βουλευτές, στη σκιά και της παραίτησης της υπουργού Εσωτερικών.

«Το να συγκρίνεται απευθείας με το μαρούλι είναι ένας από τους πολλούς δείκτες ότι η κυρία Τρας είχε μια εφιαλτική μέχρι στιγμής θητεία ως πρωθυπουργός της Βρετανίας από τότε που το Συντηρητικό Κόμμα την ανέδειξε τον Σεπτέμβριο αντικαταστάτρια του Μπόρις Τζόνσον» πρόσθεσε η αμερικανική εφημερίδα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...