342
O Mπερνάρ Αρνό μαζί με τη σύζυγό του, Ελέν Μερσιέ-Αρνό, τον περασμένο Ιούνιο στην Εβδομάδα Μόδας, στο Παρίσι | Julien Hekimian/Getty Images

Γιατί ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο πούλησε το ιδιωτικό του τζετ

Protagon Team Protagon Team 20 Οκτωβρίου 2022, 10:40
O Mπερνάρ Αρνό μαζί με τη σύζυγό του, Ελέν Μερσιέ-Αρνό, τον περασμένο Ιούνιο στην Εβδομάδα Μόδας, στο Παρίσι
|Julien Hekimian/Getty Images

Γιατί ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο πούλησε το ιδιωτικό του τζετ

Protagon Team Protagon Team 20 Οκτωβρίου 2022, 10:40

Ο Μπερνάρ Αρνό, ο γάλλος μεγιστάνας που είναι πρόεδρος, διευθύνων σύμβουλος αλλά και ιδρυτής του ομίλου πολυτελών ειδών LVMH, αποκάλυψε σε συνέντευξη που έδωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Radio Classique της Γαλλίας ότι αναγκάστηκε να πουλήσει το ιδιωτικό του τζετ.

Αυτό που προκαλεί εντύπωση, ωστόσο, δεν είναι η πώληση του ιδιωτικού του αεροσκάφους, αλλά ο λόγος που ο δισεκατομμυριούχος αποφάσισε να προβεί σε αυτή.

Σύμφωνα με άρθρο των Times του Λονδίνου, ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο (η περιουσία του ξεπερνά τα 150 δισ. ευρώ) προχώρησε σε αυτή την κίνηση επειδή ανακάλυψε ότι τον παρακολουθούσαν ακτιβιστές του Twitter!

Ο Αρνό εντόπισε ότι λογαριασμοί του Twitter, όπως ο I Fly Bernard και ο Βernard’s Airplane παρακολουθούσαν τις πτήσεις του, προκειμένου να καταγράφουν και να υπολογίζουν τη ρύπανση που προέκυπτε από το τζετ του. Επειτα, χρησιμοποιούσαν αυτά τα στοιχεία για να τον κατηγορήσουν ότι δεν ενδιαφέρεται για το περιβάλλον.

«Κάτι τέτοιο δεν ήταν ασφαλές ούτε και για εμάς τους ίδιους, διότι οι ανταγωνιστές μας γνώριζαν πού βρισκόμασταν και αυτό δεν ήταν καλό», δήλωσε ο δισεκατομμυριούχος στη συνέντευξή του.

Φυσικά, ο Αρνό δεν ήταν ο μόνος που είχε μπει στο στόχαστρο των ακτιβιστών. Τον περασμένο Σεπτέμβριο, ο λογαριασμός I Fly Bernard δημοσίευσε στοιχεία και για τον CEO της Kering, Φρανσουά-Ανρί Πινό, ο οποίος πέταξε από τη Βενετία στο Παρίσι και πίσω μέσα σε 24 ώρες.

Ο λογαριασμός επεσήμανε επίσης ότι τα ιδιωτικά αεροπλάνα που μετέφεραν τους πλούσιους ιδιοκτήτες τους εξέπεμψαν 224 τόνους άνθρακα στην ατμόσφαιρα πάνω από τη Γαλλία, μόνο για τον μήνα Σεπτέμβριο!

Παράλληλα, στις ΗΠΑ, ο Ελον Μασκ αντιμετωπίζει παρόμοια διαδικτυακή κατακραυγή. Ενας λογαριασμός του Twitter με το όνομα ElonJet μετέδωσε ότι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο χρησιμοποίησε το ιδιωτικό του αεροσκάφος για μια απόσταση 67 χλκ., από το Σαν Χοσέ στο Σαν Φρανσίσκο, με την πτήση να διαρκεί μόλις εννέα λεπτά

Οσο για τον Αρνό; Με αυτή την κίνηση ξέφυγε από το ραντάρ του Twitter και τώρα μπορεί να πετά ινγκόγκνιτο: Αποφάσισε, πλέον, να νοικιάζει πλέον αεροπλάνα, έτσι ώστε να σταματήσουν οι ακτιβιστές να παρακολουθούν τις κινήσεις του. «Ετσι, κανείς δεν μπορεί να βλέπει πού πηγαίνω», είπε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...